Her kan du administrere dine samtykker for bruk av cookies/ informasjonskapsler på matprat.no

Her finner du tekniske beskrivelser av de forskjellige informasjonskapslene vi bruker.

Hei, jeg heter Mats og er en robot

Snakk med meg om mat i Messenger!

Åpne i Messenger
skip navigation
matprat logo
Krydrede kyllingspyd med paprika

Ingredienser

velg antall porsjoner
  • 400 g kylling lårfilet
  • 1 stk. rød paprika , i terninger
  • 3 ss tempero baiano (se under)
  • 3 ss olje

Tempero baiano

  • 2 ts grovkvernet pepper
  • 2 ts tørket oregano
  • 2 ts tørket merian
  • 2 ts tørket persille
  • 2 ts spisskummenfrø
  • 1 ts revet muskatnøtt
  • 2 stk. laurbærblad , i biter
Del

Krydrede kyllingspyd med paprika

(0)
Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Oversetter man «små grillspyd» til brasiliansk, blir det «espetinhos». Vi har krydret våre espetinhos med Tempero baiano, en krydderblanding fra delstaten Bahia.

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Ingredienser

velg antall porsjoner
  • 400 g kylling lårfilet
  • 1 stk. rød paprika , i terninger
  • 3 ss tempero baiano (se under)
  • 3 ss olje

Tempero baiano

  • 2 ts grovkvernet pepper
  • 2 ts tørket oregano
  • 2 ts tørket merian
  • 2 ts tørket persille
  • 2 ts spisskummenfrø
  • 1 ts revet muskatnøtt
  • 2 stk. laurbærblad , i biter

Slik gjør du

1. Bland alle ingrediensene til krydderblandingen.

2. Skjær kyllingkjøtt i terninger og legg i en bolle. Gni krydder og olje godt inn i kjøttet med hendene, slik at det er godt dekket med krydder. Dekk til bollen og sett den i kjøleskapet i minst 2 timer, slik at smaken får utvikle seg.

3. Tre kylling- og paprikabiter annenhver gang på bløtlagte trespyd.

4. Grill spydene på god varme til de er gylne og gjennomstekte, ca. 6 minutter. Server dem som de er med litt limesaft, eller sammen med en god salat.

Ryktet sier at på ethvert sted i Brasil der det samler seg mer enn tretti mennesker, finnes det minst én grillspydselger. Det er ikke stort som trengs – en liten kullgrill, biter av krydret kjøtt og små, bløtlagte grillspyd av tre.

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.3546, server:MP-PRD-WEB15 30.11.2022 17:26:00