Her kan du administrere dine samtykker for bruk av cookies/ informasjonskapsler på matprat.no

Her finner du tekniske beskrivelser av de forskjellige informasjonskapslene vi bruker.

Hei, jeg heter Mats og er en robot

Snakk med meg om mat i Messenger!

Åpne i Messenger
Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Grillspyd med kamskjell og appelsin

Ingredienser

  • 12 stk. kamskjell
  • 1 ss flytende honning
  • 1 stk. appelsin
  • 1 ss revet frisk ingefær
  • 2 ss olje
Del

Grillspyd med kamskjell og appelsin

(0)
Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Den milde, søtlige smaken på kamskjell får friskt og nydelig følge av appelsin på disse små grillspydene som godt kan erstatte ventepølsa til de litt eldre, sultne gjestene dine.

Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Ingredienser

  • 12 stk. kamskjell
  • 1 ss flytende honning
  • 1 stk. appelsin
  • 1 ss revet frisk ingefær
  • 2 ss olje

Slik gjør du

  1. Legg grillspyd av tre i vann.
  2. Tin kamskjell om de er fryst, og fjern det harde muskelfestet som sitter på skjellmuskelen.
  3. Del appelsin i to og deretter i fire. Del tre av bitene i til sammen like mange biter som antall kamskjell.
  4. Press saften av den siste appelsinbiten i en skål og bland inn honning og revet ingefær. Sett til side.
  5. Tre kamskjell og appelsin annenhver gang på grillspyd, pensle med litt olje og krydre med litt salt og pepper
  6. Grill spydene på høy varme 1 minutt på hver side. Løft dem litt vekk fra varmen og pensle dem med marinaden. 

Server med en gang, og drypp over resten av marinaden.

Kamskjell skal ha kort varmebehandling, ellers vil de bli tørre og harde. De kan godt være litt rå i midten. 

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.4584, server:MP-PRD-WEB15 24.03.2023 14:51:51