Ingredienser

  • 800 g biff av ytrefilet storfe
  • 4 ss olivenolje
  • saften av 1 stk. sitron
  • 2 ts salt
  • 1 ts pepper
  • 4 ts paprikapulver
  • 4 ts malt ingefær
  • 4 ts malt spisskummen
  • 4,5 ts gurkemeie
  • 4 ts malt kanel
  • 4 stk. grillspyd

Mahamara:

  • 3 stk. hermetisk grillet paprika
  • 1,5 dl valnøttkjerner
  • 1 dl olivenolje
  • 2 ss harissa
  • 1 ss lys sirup
  • 2 ss tahini
  • 1 ts sukker
  • 1 ts salt
Del

Marokkanske grillspyd

(1)
Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Ferdes man gatelangs i Marokko er det et yrende folkeliv og mye god grillmat å slå kloa i. Disse grillspydene med godt krydret biffkjøtt har vi toppet med Mahamara, en typisk Marokkansk papirkarøre som passer perfekt til grillet kjøtt.

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Ingredienser

  • 800 g biff av ytrefilet storfe
  • 4 ss olivenolje
  • saften av 1 stk. sitron
  • 2 ts salt
  • 1 ts pepper
  • 4 ts paprikapulver
  • 4 ts malt ingefær
  • 4 ts malt spisskummen
  • 4,5 ts gurkemeie
  • 4 ts malt kanel
  • 4 stk. grillspyd

Mahamara:

  • 3 stk. hermetisk grillet paprika
  • 1,5 dl valnøttkjerner
  • 1 dl olivenolje
  • 2 ss harissa
  • 1 ss lys sirup
  • 2 ss tahini
  • 1 ts sukker
  • 1 ts salt

Slik gjør du

  1. Skjær biffkjøttet i store, jevne biter.
  2. Bland olivenolje, sitronsaft og tørre kryddere i en bolle. Vend inn kjøttbitene slik at de er godt dekket av krydder på alle kanter. La gjerne kjøttet ligge i kjøleskap over natten for å trekke smak.
  3. Tre kjøttbitene på spyd.
  1. Kjør alle ingrediensene til mahamaraen i en foodprosessor til fin konsistens, men spar litt nøtter til å drysse over. La den gjerne stå å «sette seg» i kjøleskap en time før den skal nytes.
  2. Grill spydene og server med mahamara.

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

    Se alle kommentarer...

    Kommentarfeltet er stengt 1. juli - 9. august. God sommer!

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant