Marokkanske grillspyd

Kategori
Gjester
Vanskelighetsgrad
Enkel
Tid
Over 60 min

Ferdes man gatelangs i Marokko er det et yrende folkeliv og mye god grillmat å slå kloa i. Disse grillspydene med godt krydret biffkjøtt har vi toppet med Mahamara, en typisk Marokkansk papirkarøre som passer perfekt til grillet kjøtt.

Ingredienser

  • 800 g biff av ytrefilet storfe
  • 4 ss olivenolje
  • saften av 1 stk sitron
  • 2 ts salt
  • 1 ts pepper
  • 4 ts paprikapulver
  • 4 ts malt ingefær
  • 4 ts malt spisskummen
  • 412 ts gurkemeie
  • 4 ts malt kanel
  • 4 stk grillspyd

Mahamara:

  • 3 stk hermetisk grillet paprika
  • 112 dl valnøttkjerner
  • 1 dl olivenolje
  • 2 ss harissa
  • 1 ss lys sirup
  • 2 ss tahini
  • 1 ts sukker
  • 1 ts salt

Slik gjør du

1. Skjær biffkjøttet i store, jevne biter.

2. Bland olivenolje, sitronsaft og tørre kryddere i en bolle. Vend inn kjøttbitene slik at de er godt dekket av krydder på alle kanter. La gjerne kjøttet ligge i kjøleskap over natten for å trekke smak.

3. Tre kjøttbitene på spyd.

4. Kjør alle ingrediensene til mahamaraen i en foodprosessor til fin konsistens, men spar litt nøtter til å drysse over. La den gjerne stå å «sette seg» i kjøleskap en time før den skal nytes.

5. Grill spydene og server med mahamara.

 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.