skip navigation
matprat logo

Tapas

Juletapas - deilige munnfuller med smak av jul. Bruk julematen og kombiner med andre gode smaker. Perfekt til en kveld med tapas.

 

Smarte tips til planleggingen: 

  1. Velg hvilke tapas som passer for deg, din anledning og ikke minst tidsramme.
  2. Først av alt: Når du lager mat og serverer, så husk å vaske deg på hendene både før, underveis og etterpå.
  3. Ikke lag for mange forskjellige varianter. Velg heller tre forskjellige retter og server heller mye av dem.
  4. Tenk på smak. Ta utgangspunkt i en råvare og tenk på hva som passer til. Prøv deg frem.
  5. Husk å ta en liten rundtur i kjøkkenskapene før du handler. Kanskje du allerede har mange av ingrediensene?
  6. Juletapas er også en fin måte å ta i bruk julematen som allerede er kjøpt inn og du har til overs. 
  7. Velg juletapas med hensyn til gjestene dine. Er det noen med allergier? Matintoleranse? Noen som ikke spiser kjøtt? Eller skalldyr?
  8. Skriv små skilt ved hver rett. Hva heter retten, hva inneholder den. 
  9. Sett frem håndsprit så det er lett tilgjengelig ved bordet, og sørg for at alle bruker det før de forsyner seg av maten.
  10. Bruk gjerne engangsbestikk eller gi hver enkelt sitt bestikk til å forsyne seg med.

Flere tapasretter med ost