Smarte tips til planleggingen:
- Velg hvilke tapas som passer for deg, din anledning og ikke minst tidsramme.
- Først av alt: Når du lager mat og serverer, så husk å vaske deg på hendene både før, underveis og etterpå.
- Ikke lag for mange forskjellige varianter. Velg heller tre forskjellige retter og server heller mye av dem.
- Tenk på smak. Ta utgangspunkt i en råvare og tenk på hva som passer til. Prøv deg frem.
- Husk å ta en liten rundtur i kjøkkenskapene før du handler. Kanskje du allerede har mange av ingrediensene?
- Juletapas er også en fin måte å ta i bruk julematen som allerede er kjøpt inn og du har til overs.
- Velg juletapas med hensyn til gjestene dine. Er det noen med allergier? Matintoleranse? Noen som ikke spiser kjøtt? Eller skalldyr?
- Skriv små skilt ved hver rett. Hva heter retten, hva inneholder den.
- Sett frem håndsprit så det er lett tilgjengelig ved bordet, og sørg for at alle bruker det før de forsyner seg av maten.
- Bruk gjerne engangsbestikk eller gi hver enkelt sitt bestikk til å forsyne seg med.