Potetkake med pinnekjøtt

Kategori
Kos
Vanskelighetsgrad
Enkel
Tid
20–40 min

Potetkake med pinnekjøtt passer fint til julefrokosten eller som en liten lunsjrett i førjulssesongen. Den er enkel smakfull og utrolig god. 

Ingredienser

  • 3 dl ferdigdampet pinnekjøtt

Potetkake:

  • 14 stk kålrot
  • 14 stk rødkål
  • 2 stk gulrot
  • 5 stk potet
  • 4 stk egg
  • 2 ss smør til steking

  • 2 stk vårløk
  • 2 ss lettrømme
  • 2 ss rød shiso eller annen karse

Slik gjør du

  1. Plukk pinnekjøttet i mindre biter.
  2. Skrell kålrot, rødkål, gulrøtter og poteter og riv grønnsakene med et rivjern. Legg de raspede grønnsakene på et kjøkkenhåndkle og klem ut så mye væske som mulig. Bland inn pinnekjøttet.
  3. Visp sammen egg og bland dem godt sammen med kjøtt og grønnsaker.
  4. Stek røstiblandingen i en stekepanne med smør til potetkaken er gyllen og fin på begge sider.

Server med finkuttet vårløk, rømme og shisokarse.

 

Kommentarer

    Se alle kommentarer...

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.