Her kan du administrere dine samtykker for bruk av cookies/ informasjonskapsler på matprat.no

Følgende cookies brukes på MatPrat

Her finner du teknisk beskrivelse av de ulike typene data vi samler og bruker.

Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Rødkokt ribbe - alternativ 1

Rødkokt ribbe

Ingredienser

porsjoner
  • 800 g ribbe
  • 4 ss solsikkeolje
  • 2 ss revet frisk ingefær
  • 3 båter grovt hakket hvitløk
  • 4 stk. stjerneanis
  • 2 stk. hel kanel
  • 0,5 ss chiliflakes eller 10 tørkede chili
  • 2 ss brunt sukker
  • 1 dl soyasaus
  • 1 dl hoisinsaus
  • 1 dl tørr sherry eller kinesisk vin
Del

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (7)
Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Prøv deg på Maos favorittrett! Ribbe i terninger som får koke lenge med krydder og soyasaus. Dette gir en nydelig, mørk farge og masse smak.

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

porsjoner
  • 800 g ribbe
  • 4 ss solsikkeolje
  • 2 ss revet frisk ingefær
  • 3 båter grovt hakket hvitløk
  • 4 stk. stjerneanis
  • 2 stk. hel kanel
  • 0,5 ss chiliflakes eller 10 tørkede chili
  • 2 ss brunt sukker
  • 1 dl soyasaus
  • 1 dl hoisinsaus
  • 1 dl tørr sherry eller kinesisk vin

Slik gjør du

  1. Skjær av svoren på ribba, tørk kjøttet godt med tørkepapir og kutt kjøttet i terninger på om lag 5-7 cm. 
  2. Stek kjøttet på alle kanter i en varm stekepanne med olje. Tilsett ingefær, hvitløk, stjerneanis, hel kanel, chili og brunt sukker. Stek videre til det dufter.
  3. Bland soyasaus og hoisinsaus sammen med sherry eller vin, og hell over kjøttet. Fres videre i 2 minutter, til kjøttet har fått fin farge av soyasausen. Hell i vann så det akkurat dekker kjøttet. Kok opp, senk varmen og la kjøttet småkoke i 50-60 minutter, til kjøttet er mørt og sausen har kokt inn. Smak til med sukker, salt og pepper.
Originalt blir det brukt buklist i denne retten, men det kan være vanskelig å få tak i. Vi har derfor valgt å bruke ribbe i vår versjon. Usaltet sideflesk eller svinenakke er også flott å bruke i denne.

Server sammen med ris og grønnsaker, for eksempel kinesisk agurksalat eller brokkoli med hvitløk og sesam.

Det sies at rødkokt sideflesk var Mao Zedongs favorittrett, og det er en av Kinas mest kjente matretter. Retten lages med lokale variasjoner over store deler av Kina. Denne varianten stammer fra Hunan-provinsen.

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.8638, server:MP-PRD-WEB12 20.04.2024 10:31:59