Chiliribbe med peanøttdipp

Kategori
Gjester
Vanskelighetsgrad
Middels
Tid
Over 60 min

Denne chiliribba med peanøttdipp passer som hånd i hanske på tapasbordet. Med innslag av både sterkt, salt og syrlig oppnår man en velbalansert, kjærkommen og frydefull smak.

Ingredienser

  • 1 kg stekt ribbe
  • 2 stk grovhakket rød chili
  • 4 båt grovhakket hvitløk
  • 3 ss frisk koriander
  • 12 ts salt
  • 1 ss rapsolje

Peanøttdipp:

  • 6 ss olivenolje
  • 2 ss riseddik
  • 2 ss peanøttsmør
  • 2 ss sriracha (asiatisk chilisaus)
  • 4 ss soyasaus
  • 2 ts frisk ingefær
  • 2 båter revet hvitløk
  • 4 ss flytende honning
  • saften av 1 stk lime

Slik gjør du

  1. Forvarm ovnen til 150 °C.
  2. Skjær vekk svoren fra den ferdigstekte ribben og skjær den i passelige små serveringsstykker. Finhakk chili, hvitløk og koriander, og bland med olje og salt. Fordel krydderblandingen over ribben og stek i ovnen i ca. 15 minutter.  
  3. Ha alle ingrediensene til dressingen i en liten bolle og visp sammen til det er godt blandet. Grovhakk peanøtter og dryss over dippen. 
Synes du dressingen blir for tynn kan du ha oppi mer peanøttsmør.
 

Kommentarer

    Se alle kommentarer...

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.