Edderkoppkake

Kategori
Familien
Vanskelighetsgrad
Middels
Tid
Over 60 min

Den perfekte sjokoladekaken å servere i barnebursdag eller på halloweenfesten. Saftig og god, samtidig som den er utrolig enkel å lage! 

Ingredienser

  • 300 g smør
  • 312 dl vann
  • 6 ss kakaopulver
  • 3 stk egg
  • 1 beger lettrømme
  • 2 ts natron
  • 7 dl sukker
  • 1 ts salt
  • 7 dl hvetemel

Glasur:

  • 500 g melis
  • ca 2 ss vann
  • 14 ts sort konditorfarge

Slik gjør du

  1. Smelt smør, og ha det i en bolle. Ha i de øvrige ingrediensene, melet til slutt.
  2. Smør en liten langpanne, ca. 25x35 cm. Kle så pannen med et bakepapir. Hell røren over i pannen.
  3. Stek kaken på 180 °C i 30-40 minutter, på nederst rille. Sjekk med en trepinne om kaken er ferdig. Stikk pinnen i midten av kaken, hvis det ikke fester seg noe til pinnen er kaken ferdig. Sett formen på en rist og avkjøl kaken.
  4. Bland sammen melisglasur. Ha så mye vann i melisen at glasuren blir flytende nok til å fordele den utover på kaken, men fortsatt ikke vil renne rett av. Ta av litt glasur og ha den i en liten sprøytepose. Bland sort konditorfarge i resten av glasuren.
  5. Hvelv kaken over på et serveringsbrett, skjær eventuelt av kantene på kaken. Bre den sorte melisglasuren utover kaken. Tegn deretter en spiral med den hvite melisglasuren, start på midten av kaken og jobb deg utover. Bruk en spiss kniv og dra forsiktig kniven fra midten av kaken og ut mot alle sidene. Dra deretter kniven fra ytterst til innerst mellom strekene slik at det danner et mønster som ligner edderkoppspinn. 
Lag gjerne kaken en dag eller to i forveien, den blir bare enda mer saftig om den får stå litt etter den er lagd.
 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.