Ristede gresskarkjerner

Kategori
Familien
Vanskelighetsgrad
Enkel
Tid
20–40 min

Ta vare på gresskarkjernene når du bruker gresskar i matlaging, eller hvis du har hulet ut gresskar til Halloween. De kan du ristes i ovn, og spises som hjemmelaget snacks, toppe salater eller supper – og til å pynte kaker med. 

Ingredienser

  • 1 stk fra gresskarkjerner gresskar
  • 1 ss olje
  • 14 ts salt

Slik gjør du

  1. Del gresskar i to og skrap ut frøene. Plukk ut gresskarfrøene fra den trådete massen de ligger i. Skyll dem godt, og tørk dem.
  2. Vend frøene i olje og salt, og spre utover et bakepapirkledd stekebrett.
    Hvis du vil ha i mer smak, kan du tilsette litt revet hvitløk eller urter.
  3. Sett brettet i stekeovn på 200 °C i 15-20 minutter, avhengig av størrelsen på frøene. Frøene er ferdige når de er vakkert gyllenbrune. Avkjøl på papiret.
 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.