Her kan du administrere dine samtykker for bruk av cookies/ informasjonskapsler på matprat.no

Her finner du tekniske beskrivelser av de forskjellige informasjonskapslene vi bruker.

Hei, jeg heter Mats og er en robot

Snakk med meg om mat i Messenger!

Åpne i Messenger
skip navigation
matprat logo
Ristede gresskarkjerner

Ingredienser

velg antall porsjoner
  • 1 stk. gresskarkjerner fra gresskar
  • 1 ss olje
  • 0,25 ts salt
Del

Ristede gresskarkjerner

(1)
Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Ta vare på gresskarkjernene når du bruker gresskar i matlaging, eller hvis du har hulet ut gresskar til Halloween. De kan du ristes i ovn, og spises som hjemmelaget snacks, toppe salater eller supper – og til å pynte kaker med. 

Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Ingredienser

velg antall porsjoner
  • 1 stk. gresskarkjerner fra gresskar
  • 1 ss olje
  • 0,25 ts salt

Slik gjør du

  1. Del gresskar i to og skrap ut frøene. Plukk ut gresskarfrøene fra den trådete massen de ligger i. Skyll dem godt, og tørk dem.
  2. Vend frøene i olje og salt, og spre utover et bakepapirkledd stekebrett.
    Hvis du vil ha i mer smak, kan du tilsette litt revet hvitløk eller urter.
  3. Sett brettet i stekeovn på 200 °C i 15-20 minutter, avhengig av størrelsen på frøene. Frøene er ferdige når de er vakkert gyllenbrune. Avkjøl på papiret.

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.3579, server:MP-PRD-WEB15 03.12.2022 13:32:34