Lagre

Ingredienser

  • 1 stk. fra gresskarkjerner gresskar
  • 1 ss olje
  • 0,25 ts salt
Del

Ristede gresskarkjerner

(1)
Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Ta vare på gresskarkjernene når du bruker gresskar i matlaging, eller hvis du har hulet ut gresskar til Halloween. De kan du ristes i ovn, og spises som hjemmelaget snacks, toppe salater eller supper – og til å pynte kaker med. 

Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Enkel
Lagre

Ingredienser

  • 1 stk. fra gresskarkjerner gresskar
  • 1 ss olje
  • 0,25 ts salt

Slik gjør du

  1. Del gresskar i to og skrap ut frøene. Plukk ut gresskarfrøene fra den trådete massen de ligger i. Skyll dem godt, og tørk dem.
  2. Vend frøene i olje og salt, og spre utover et bakepapirkledd stekebrett.
    Hvis du vil ha i mer smak, kan du tilsette litt revet hvitløk eller urter.
  3. Sett brettet i stekeovn på 200 °C i 15-20 minutter, avhengig av størrelsen på frøene. Frøene er ferdige når de er vakkert gyllenbrune. Avkjøl på papiret.

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

    Se alle kommentarer...

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant