Ristede gresskarkjerner

Kategori
Familien
Vanskelighetsgrad
Enkel
Tid
20–40 min

Ta vare på gresskarkjernene når du bruker gresskar i matlaging, eller hvis du har hulet ut gresskar til Halloween. De kan du ristes i ovn, og spises som hjemmelaget snacks, toppe salater eller supper – og til å pynte kaker med. 

Ingredienser

  • 1 stk. fra gresskarkjerner gresskar
  • 1 ss olje
  • 0,25 ts salt

Slik gjør du

  1. Del gresskar i to og skrap ut frøene. Plukk ut gresskarfrøene fra den trådete massen de ligger i. Skyll dem godt, og tørk dem.
  2. Vend frøene i olje og salt, og spre utover et bakepapirkledd stekebrett.
    Hvis du vil ha i mer smak, kan du tilsette litt revet hvitløk eller urter.
  3. Sett brettet i stekeovn på 200 °C i 15-20 minutter, avhengig av størrelsen på frøene. Frøene er ferdige når de er vakkert gyllenbrune. Avkjøl på papiret.

POPULÆRT AKKURAT NÅ

 

Kommentarer

    Se alle kommentarer...

    Kommentarfeltet er stengt fra 1. juli til 9. august pga ferie