Wonton-spøkelser

Kategori
Kos
Vanskelighetsgrad
Middels
Tid
20–40 min

Friterte og sprø wontons fylt med kjøttdeig av svin smaksatt med chili, hvitløk, soya og sesam smaker farlig godt! Pynt dem med litt redusert balsamicoeddik for å lage en skummel smårett til Halloween. Oppskriften gir ca. 5 wontons per porsjon.  

Ingredienser

  • 200 g kjøttdeig av svin
  • 1 stk finsnittet vårløk
  • 12 finakket rød chili
  • 1 båt revet hvitløk
  • 1 ss soyasaus
  • 12 ts sesamolje
  • 12 ts salt
  • 14 ts pepper

  • 12 pk wontonpapir a 200g
  • 12 stk eggehvite
  • 2 dl olje til fritering

  • 2 ts redusert balsamicoeddik til øyne
  • 5 ss sriracha (asiatisk chilisaus) til servering

Slik gjør du

  1. Bland sammen kjøttdeig, vårløk, chili, hvitløk, soyasaus og sesamolje i en bolle. Krydre med salt og pepper.
  2. Fyll en og en wonton. Legg en teskje fyll midt i hvert wonton-ark. Bruk litt eggehvite som lim langs alle kantene. Brett deigen sammen rundt fyllet, klem lett godt sammen, slik at det blir tett.
  3. Varm olje i en dyp gryte og friter wonton’ene til de er sprø og har en lys gyllen farge og fyllet er gjennomstekte, ca. 3-4 minutter. Legg dem på kjøkkenpapir, slik at oljen renner av.

Pynt wonton med redusert balsamicoeddik, for å lage spøkelser og server med sriracha som en spicy dipp. 

Sriracha er hot. Hvis du vil lage en midlere dipp, kan du blande sriracha med rømme, til du får ønsket smak.
 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.