Her kan du administrere dine samtykker for bruk av cookies/ informasjonskapsler på matprat.no

Her finner du tekniske beskrivelser av de forskjellige informasjonskapslene vi bruker.

Hei, jeg heter Mats og er en robot

Snakk med meg om mat i Messenger!

Åpne i Messenger
skip navigation
matprat logo
Wonton-spøkelser

Ingredienser

velg antall porsjoner
  • 200 g kjøttdeig av svin
  • 1 stk. finsnittet vårløk
  • 0,5 finakket rød chili
  • 1 båt revet hvitløk
  • 1 ss soyasaus
  • 0,5 ts sesamolje
  • 0,25 ts salt
  • 0,25 ts pepper

  • 0,5 pk wontonpapir a 200g
  • 0,5 stk. eggehvite
  • 2 dl olje til fritering

  • 2 ts redusert balsamicoeddik til øyne
  • 5 ss sriracha (asiatisk chilisaus) til servering
Del

Wonton-spøkelser

(0)
Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Friterte og sprø wontons fylt med kjøttdeig av svin smaksatt med chili, hvitløk, soya og sesam smaker farlig godt! Pynt dem med litt redusert balsamicoeddik for å lage en skummel smårett til Halloween. 

Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

velg antall porsjoner
  • 200 g kjøttdeig av svin
  • 1 stk. finsnittet vårløk
  • 0,5 finakket rød chili
  • 1 båt revet hvitløk
  • 1 ss soyasaus
  • 0,5 ts sesamolje
  • 0,25 ts salt
  • 0,25 ts pepper

  • 0,5 pk wontonpapir a 200g
  • 0,5 stk. eggehvite
  • 2 dl olje til fritering

  • 2 ts redusert balsamicoeddik til øyne
  • 5 ss sriracha (asiatisk chilisaus) til servering

Slik gjør du

1 porsjon gir ca. 25 stk wonton-spøkelser

  1. Bland sammen kjøttdeig, vårløk, chili, hvitløk, soyasaus og sesamolje i en bolle. Krydre med salt og pepper.
  2. Fyll én og én wonton. Legg en teskje fyll midt i hvert wonton-ark. Bruk litt eggehvite som lim langs alle kantene. Brett deigen sammen rundt fyllet, klem lett godt sammen, slik at det blir tett.
  3. Varm olje i en dyp gryte og friter wonton’ene til de er sprø og har en lys gyllen farge og fyllet er gjennomstekte, ca. 3-4 minutter. Legg dem på kjøkkenpapir, slik at oljen renner av.

Pynt wonton med redusert balsamicoeddik, for å lage spøkelser og server med sriracha som en spicy dipp. 

Sriracha er hot. Hvis du vil lage en midlere dipp, kan du blande sriracha med rømme, til du får ønsket smak.

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.3579, server:MP-PRD-WEB13 03.12.2022 14:26:38