Bakt ostekake med sjokolade

Kategori
Gjester
Vanskelighetsgrad
Middels
Tid
Over 60 min

Rustikk, bakt ostekake med skummel vri til Halloween. Ostekaken med sjokolade er pyntet med blank karamell som ligner knust glass og hvis du serverer den med bringebærsaus blir kaken enda litt eklere. 

Ingredienser

12
Porsjoner
  • 250 g oreo-kjeks
  • 50 g smeltet smør

Fyll:

  • 675 g kremost naturell
  • 200 g finkornet sukker
  • 3 dl rømme
  • 3 stk egg
  • 100 g sjokolade

Karamell:

  • 3 dl sukker
  • 112 dl vann
  • 2 ss glukosesirup

Slik gjør du

  1. Kle bunnen av en springform på 24 cm i diameter med bakepapir.
  2. Lag kjeksbunn. Kjør oreokjeks til fine smuler i en hurtigmikser. Tilsett smeltet smør og bland det godt sammen. Trykk kjeksblandingen jevnt utover bunnen av formen. Stek bunnen ved 180 °C i 10 minutter.
  3. Knekk sjokolade i biter og ha dem i en bolle. Sett bollen over en liten kjele med vann (vannbad). Obs! Bollen bør ikke komme i kontakt med vannet, da det kan bli for varmt for sjokoladen. Sett kjelen på kokeplaten og la vannet småkoke. Rør i sjokoladen innimellom, og ta den av platen straks den har smeltet. Du kan også smelte sjokoladen i mikrobølgeovn.
  4. Bruk en kjøkkenmaskin og pisk kremost til den har en luftig og glatt konsistens. Pisk inn sukker litt etter litt på lav hastighet. Skrap ned langs kanten. Tilsett rømme, bland alt godt sammen. Ha i ett og ett egg, og visp til alt er blandet. Ha i den smeltede sjokoladen. Obs! Sjokoladen må være avkjølt slik at ikke kremen sprekker.
  5. Hell ostemassen over i den stekte bunnen. Stek kaken på 180 °C i ca. 50 minutter. Ostemassen skal være fast, men fortsatt litt «dissete» i midten. Skru av ovnen, sett ovnsdøren på gløtt og la ostekaken stå i stekeovnen i ytterligere 30 minutter. Avkjøl kaken og sett den i kjøleskapet over natten (minst 4 timer).
  6. Bland sukker, vann, glukose i en liten kjele, og kok på svak varme til sukkeret har løst seg opp. Øk deretter varmen, slik at laken koker kraftig. Når laken ser tykkere ut og har store bobler som koker sakte er den klar.
  7. Kle et stekebrett med bakepapir og pensle det med litt olje. Hell laken utover på brettet i et tynt lag. La karamellen stivne før du banker på den og lager «knust glass».  
    Bruk en skje og drypp litt av laken ned i en kopp med kaldt vann. Blir laken stiv og du kan forme den er laken tykk nok.

Pynt kaken med det «knuste glasset» og server gjerne med bringebærsaus for ekstra skummel effekt. 

 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.