Her kan du administrere dine samtykker for bruk av cookies/ informasjonskapsler på matprat.no

Her finner du tekniske beskrivelser av de forskjellige informasjonskapslene vi bruker.

Hei, jeg heter Mats og er en robot

Snakk med meg om mat i Messenger!

Åpne i Messenger
skip navigation
matprat logo
Marengsgresskar

Ingredienser

velg antall porsjoner
  • 3 stk. romtemperert eggehvite
  • 0,25 ts salt
  • 0,25 ts sitronsaft
  • 225 g sukker
  • 0,5 ts oransje konditorfarge ( du kan eventuelt blande rød og gul )
Del

Marengsgresskar

(0)
Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Skumle marengsgresskar til Halloween – perfekte som dekorasjon til halloweenfesten, som halloweengodis eller som kakepynt. 

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

velg antall porsjoner
  • 3 stk. romtemperert eggehvite
  • 0,25 ts salt
  • 0,25 ts sitronsaft
  • 225 g sukker
  • 0,5 ts oransje konditorfarge ( du kan eventuelt blande rød og gul )

Slik gjør du

  1. Gni inn piskebollen med litt salt og noen dråper sitron. Ha i eggehvite og 1/3 av sukkeret og pisk på middels til høy hastighet. Tilsett resten av sukkeret litt etter litt.
  2. Når marengsen har blitt luftig og stiv, tilsett oransje konditorfarge til ønsket farge.
    Best resultat får du om du bruker en pastafarge eller en tykk konditorfarge slik at marengsen holder seg tykk selv etter at fargen er tilsatt.
  3. Ha marengsen i en sprøytepose med blomstertipp (medium 02C). Sprøyt ut marengsgresskar på et bakepapirkledd stekebrett. Sett brettet i stekeovn på 60-70 °C i ca. 2 timer slik at marengsen tørker.
    Marengsgresskarene blir ekstra kule om du bruker en tusj eller penn med spiselig farge og tegner ansikter på dem.

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.3579, server:MP-PRD-WEB13 03.12.2022 14:03:06