Marengsgresskar

Kategori
Familien
Vanskelighetsgrad
Middels
Tid
Over 60 min

Skumle marengsgresskar til Halloween – perfekte som dekorasjon til halloweenfesten, som halloweengodis eller som kakepynt. 

Ingredienser

  • 3 stk romtemperert eggehvite
  • 14 ts salt
  • 14 ts sitronsaft
  • 225 g sukker
  • 12 ts oransje konditorfarge ( du kan eventuelt blande rød og gul )

Slik gjør du

  1. Gni inn piskebollen med litt salt og noen dråper sitron. Ha i eggehvite og 1/3 av sukkeret og pisk på middels til høy hastighet. Tilsett resten av sukkeret litt etter litt.
  2. Når marengsen har blitt luftig og stiv, tilsett oransje konditorfarge til ønsket farge.
    Best resultat får du om du bruker en pastafarge eller en tykk konditorfarge slik at marengsen holder seg tykk selv etter at fargen er tilsatt.
  3. Ha marengsen i en sprøytepose med blomstertipp (medium 02C). Sprøyt ut marengsgresskar på et bakepapirkledd stekebrett. Sett brettet i stekeovn på 60-70 °C i ca. 2 timer slik at marengsen tørker.
    Marengsgresskarene blir ekstra kule om du bruker en tusj eller penn med spiselig farge og tegner ansikter på dem.
 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.