Her kan du administrere dine samtykker for bruk av cookies/ informasjonskapsler på matprat.no

Følgende cookies brukes på MatPrat

Her finner du teknisk beskrivelse av de ulike typene data vi samler og bruker.

Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Gresskarpuré

Gresskarpuré

Ingredienser

porsjoner
  • 1 stk. stort gresskar eller flere små
Del

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (4)
Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Gresskarpuré kan brukes i røren til en gresskarkake, i pai, vaffel eller pannekakerøre, som basis til gresskarsuppe, eller som tilbehør til høstmiddagen. Puréen kan smaksettes etter hva den skal brukes til, både med søtt og salt. 

Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Ingredienser

porsjoner
  • 1 stk. stort gresskar eller flere små

Slik gjør du

Metode nr. 1

  1. Skjær topp og bunn av gresskaret slik at det står stødig og skjær deretter av skallet.
  2. Del gresskaret i to og skrap ut frø og innmat. Del gresskarkjøttet i grove terninger.
    Ta vare på gresskarfrøene, de kan du riste i panne eller stekeovn, og spise som hjemmelaget snacks, toppe salater eller pynte kaker med.
  3. Ha terningene i en stor kjele, fyll på litt vann og kok dem på middels temperatur til terningene er møre, 15-20 minutter.
    Gresskar inneholder ofte en del væske, så det er bedre å spe med litt mer vann etter hvert. Pass på så det ikke koker tørt.
  4. Hell av vannet og ha terningene over i en foodprosessor eller blender. En stavmikser kan også brukes. Kjør det hele til en jevn masse. Spe eventuelt med litt av kokevannet dersom du synes det blir for tørt.

 

Metode nr. 2

  1. Forvarm stekeovnen til 180°C. Del gresskar i to. Om du har et veldig stort gresskar kan du dele gresskaret i flere deler. Ta ut gresskarfrø og innmat ved hjelp av en skje.
  2. Legg gresskarbitene med «kjøttsiden» ned i en ildfast form eller en bakepapirkledd langpanneform.
  3. Hell 2-3 dl vann i formen og bre et lag med aluminiumsfolie over. Bak gresskarbitene i 60-90 minutter, eller til de er møre. Det kjenner du ved å klemme litt på dem. Etterfyll med vann dersom alt har fordampet.
  4. Skrap ut det møre kjøttet med en skje. Kjør det til en jevn puré i blender eller foodprosessor. Stavmikser kan også brukes.
Frys gjerne ned puréen i oppveide porsjoner. Da har du puré klar til bruk gjennom høsten og vinteren.
Gresskarpureen kan smaksettes etter hva du skal bruke den til, både med søtt og salt. Litt honning, om du skal bruke den til noe søtt. Litt salt og pepper om det skal brukes til noe salt. Krydder som nellik, kanel eller ingefær er nydelig til gresskarpuré.

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

Podcast-episode: Spis gresskar på Halloween

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.8638, server:MP-PRD-WEB13 23.04.2024 13:31:55