Lagre

Ingredienser

Vaniljecupcakes:

  • 4 stk. egg
  • frø fra 1 stk. vaniljestang
  • 200 g smør
  • 300 g sukker
  • 5 dl hvetemel
  • 3 ts bakepulver
  • 3 dl kremfløte

Sjokoladekrem:

  • 300 g sjokolade
  • 200 g smør
  • 200 g melis

Pynt

  • 100 g sjokolade (revet)
  • 100 g fondant
  • 20 stk. smågodt (gelemark)
Del

Cupcakes med markspist grav

(0)
Vanskelighetsgrad
Middels

Deilige vaniljecupcakes med sjokoladekrem og revet sjokolade er perfekt å servere til halloween. Gelemark og sjokoladefondant gjør pynten ekstra skummel! Du får 20 cupcakes av 1 porsjon.

Vanskelighetsgrad
Middels
Lagre

Ingredienser

Vaniljecupcakes:

  • 4 stk. egg
  • frø fra 1 stk. vaniljestang
  • 200 g smør
  • 300 g sukker
  • 5 dl hvetemel
  • 3 ts bakepulver
  • 3 dl kremfløte

Sjokoladekrem:

  • 300 g sjokolade
  • 200 g smør
  • 200 g melis

Pynt

  • 100 g sjokolade (revet)
  • 100 g fondant
  • 20 stk. smågodt (gelemark)

Slik gjør du

  1. Del vaniljestang i to på langs, og skrap ut frøene. Rør smør, sukker og vaniljefrø sammen til det har en luftig konsistens. Ha i ett og ett egg om gangen.
  2. Vend forsiktig inn siktet mel og bakepulver i blandingen. Spe med fløte og bland røren godt sammen.
  3. Sett muffinsformer i et muffinsbrett. Har du ikke muffinsbrett kan du bruke doble former for at cupcakesene skal holde formen bedre. Fordel røren i formene og stek cupcakesene på 180 grader midt i stekeovnen i 15-20 minutter. Avkjøl.
  4. Knekk sjokolade i biter og ha dem i en bolle. Sett bollen over en liten kjele med vann (vannbad). Obs! Bollen bør ikke komme i kontakt med vannet, da det kan bli for varmt for sjokoladen.
  5. Sett kjelen på kokeplaten og la vannet småkoke. Rør i sjokoladen innimellom, og ta den av platen straks den har smeltet. Du kan også smelte sjokoladen i mikrobølgeovn.
  6. Kjør romtemperert smør og melis sammen i en kjøkkenmaskin med K-visp til blandingen er luftig og lys gul, ca. 5 minutter.
  7. Hell avkjølt, smeltet sjokolade i bollen og pisk til alt er godt blandet, 5-7 minutter. Obs! Er sjokoladen for varm vil kremen sprekke.
  8. Ha sjokoladekremen over i en sprøytepose og sprøyt på cupcakene. 
  9. Riv sjokolade med et rivjern over på en tallerken eller i en skål. Dypp cupcakene ned i den revne sjokoladen. 
  10. Lag gravsteiner med fondant og pynt med gelemark eller med fløtekarameller som du selv former til en mark.  

Cupcakes med markspist grav

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

    Se alle kommentarer...

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.