Gresskarsuppe med egg

Kategori
Familien
Vanskelighetsgrad
Enkel
Tid
20–40 min

En god og enkel gresskarsuppe er perfekt å servere til Halloween-selskapet! Dander suppen med et kokt spøkelses-egg, for en ekstra «skummel» effekt. 

Ingredienser

  • 4 stk egg
  • 600 g gresskar i biter
  • 2 stk sjalottløk
  • 2 båter hvitløk
  • 2 ss olje
  • 1 l grønnsakbuljong (utblandet)
  • 12 ts pepper
  • saft av 12 stk sitron
  • 2 ts redusert balsamicoeddik

Slik gjør du

  1. Kok egg i 10 minutter. Avkjøl i kaldt vann og skrell dem.
  2. Sett inn tipsfilm: Slik koker du egg
  3. Skrell gresskar, del i to og skrap ut frøene. Del i biter.
  4. Hakk løk og hvitløk.
    Smakstips: Hvis du ønsker en litt mer spicy suppe kan du tilsette litt chili, spisskumen og ingefær.
  5. Varm olje og fres løk og hvitløk til løken er myk og blank. Tilsett gresskarbitene og la dem frese med et par minutter. Hell over buljong og kok opp. La suppen koke i 15-20 minutter, eller til gresskaret er helt mørt. Bruk stavmikser eller hurtigmikser og mos suppa til den er helt glatt. Tilsett mer vann/kraft om nødvendig.
  6. Smak til suppa med pepper og sitronsaft.
  7. Dekorer eggene med balsamicoeddik, for å lage spøkelsesansikter.

Server suppen med kokte spøkelses-egg.

 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.