Lagre

Ingredienser

  • 4 stk. egg
  • 600 g gresskar i biter
  • 2 stk. sjalottløk
  • 2 båter hvitløk
  • 2 ss olje
  • 1 l grønnsakbuljong (utblandet)
  • 0,5 ts pepper
  • saft av 0,5 stk. sitron
  • 2 ts redusert balsamicoeddik
Del

Gresskarsuppe med egg

(0)
Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

En god og enkel gresskarsuppe er perfekt å servere til Halloween-selskapet! Dander suppen med et kokt spøkelses-egg, for en ekstra «skummel» effekt. 

Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Enkel
Lagre

Ingredienser

  • 4 stk. egg
  • 600 g gresskar i biter
  • 2 stk. sjalottløk
  • 2 båter hvitløk
  • 2 ss olje
  • 1 l grønnsakbuljong (utblandet)
  • 0,5 ts pepper
  • saft av 0,5 stk. sitron
  • 2 ts redusert balsamicoeddik

Slik gjør du

  1. Kok egg i 10 minutter. Avkjøl i kaldt vann og skrell dem.
  2. Skrell gresskar, del i to og skrap ut frøene. Del i biter.
  3. Hakk løk og hvitløk.
Smakstips: Hvis du ønsker en litt mer spicy suppe kan du tilsette litt chili, spisskummen og ingefær.
  1. Varm olje og fres løk og hvitløk til løken er myk og blank. Tilsett gresskarbitene og la dem frese med et par minutter. Hell over buljong og kok opp. La suppen koke i 15-20 minutter, eller til gresskaret er helt mørt. Bruk stavmikser eller hurtigmikser og mos suppa til den er helt glatt. Tilsett mer vann/kraft om nødvendig.
  2. Smak til suppa med pepper og sitronsaft.
  3. Dekorer eggene med balsamicoeddik, for å lage spøkelsesansikter.

Server suppen med kokte spøkelses-egg.

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

    Se alle kommentarer...

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant