Her kan du administrere dine samtykker for bruk av cookies/ informasjonskapsler på matprat.no

Følgende cookies brukes på MatPrat

Her finner du tekniske beskrivelser av de forskjellige informasjonskapslene vi bruker.

Hopp til hovedinnhold
matprat logo
halloween

Gresskarpai til Halloween

Kar for en skummel og spennende Halloweenfeiring? Om du har tenkt å lage en gresskarlykt til halloween, er det perfekt å bake denne gress-karpaien med innvollene av gresskaret. Blir det for ekkelt for deg, prøv "vanlig" Amerikansk gresskarpai.

Toppbilder MatPrat

Slik gjør du:

  1. Ha alle ingrediensene til paibunnen i en hurtigmikser og kjør hjerteløst til en fast deig. Kna den sammen med litt helvetemel og pakk den i plastfolie. La den ligge i kjøleskapet 1/2 time før den påføres kjevling.
  2. Lag gress-karpuré. Forvarm ditt viktigste torturinstrument, stekeovnen, til 180 °C. Ta fram en stor og skarp kniv, tørk av eventuelle blodrester. Forsikre deg om at det er ikke er noen vitner til stede. Skrell gresskaret/n, ta ut innvollene og del i grove gresskar biter. Legg bitene på bakepapir på et stekebrett. Dryss over litt salt. Sett brettet midt i stekeovnen og bak gress-karbitene i 30-40 minutter, eller til de er helt møre av hete og skrekk. Ha de bakte gress-karbitene over i en hurtigmikser og kjør ubarmhjertig til en glatt purè (ca 200-250 g ferdig puré).
  3. Kjevle eller trykk deigen ut i en smurt paiform. Tegn et pentagram på gulvet og tilkall en djevel til å prikke deigen med en langtinnet gaffel. Sett formen i kjøleskapet eller fryseren i 15-20 minutter før steking. Den populære torturmetoden ekstrem kulde + ekstrem hete, altså.
  4. Forvarm stekeovnen til 200 °C. Stek det tomme skallet av en pai midt i ovnen i 10 minutter. Ta ut formen og avkjøl.
  5. La ovnen stå på, men senk temperaturen til 180 °C (Hadde det bare vært så enkelt for de pinede å sette ned varmen...). Visp sammen (kl)egg, sukk(er) og smeltet smør. Bland inn mel, bakeheksepulver, krydder, vanilje sukker, gress-karpurè og kondensert melk / «sint viking»-melk.
  6. Fyll paiskallet forsiktig og kaldblodig med blandingen. Plasser formen midt i ovnen med manisk presisjon og la paien steke nådeløst i ca. 30 minutter, eller til fyllet kjennes fast.

Server paien lun eller avkjølt. Ta fram den gode, gamle pisken og topp med pisket krem. S-krem-mende godt!

Amerikansk gresskarpai

Sist oppdatert: torsdag 28. oktober 2021

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    version:11.21.1.5135, server:MP-PRD-WEB14 06.06.2023 08:02:55