Her kan du administrere dine samtykker for bruk av cookies/ informasjonskapsler på matprat.no

Følgende cookies brukes på MatPrat

Her finner du teknisk beskrivelse av de ulike typene data vi samler og bruker.

Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Edderkoppmuffin med marshmallows-spinn

Edderkoppcupcake med marshmallow-spinn

Ingredienser

porsjoner

Vaniljecupcakes:

  • 4 stk. egg
  • frø fra 1 stk. vaniljestang
  • 200 g smør
  • 300 g sukker
  • 5 dl hvetemel
  • 3 ts bakepulver
  • 3 dl kremfløte

Sjokoladekrem:

  • 300 g hvit sjokolade
  • 200 g smør
  • 200 g melis
  • 2 dråper sort konditorfarge
Del

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (0)
Tid
40–60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Lag cupcakes med edderkopper og marsmallow-spinn til halloween. Edderkoppcupcakes laget med vaniljemuffins og en deilig sjokoladekrem - dette er cupcakes som imponerer! Du får 20 cupcakes av 1 porsjon.

Tid
40–60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

porsjoner

Vaniljecupcakes:

  • 4 stk. egg
  • frø fra 1 stk. vaniljestang
  • 200 g smør
  • 300 g sukker
  • 5 dl hvetemel
  • 3 ts bakepulver
  • 3 dl kremfløte

Sjokoladekrem:

  • 300 g hvit sjokolade
  • 200 g smør
  • 200 g melis
  • 2 dråper sort konditorfarge

Slik gjør du

  1. Del vaniljestang i to på langs, og skrap ut frøene. Rør smør, sukker og vaniljefrø sammen til det har en luftig konsistens. Ha i ett og ett egg om gangen.
  2. Vend forsiktig inn siktet mel og bakepulver i blandingen. Spe med fløte og bland røren godt sammen.
  3. Sett muffinsformer i et muffinsbrett. Har du ikke muffinsbrett kan du bruke doble former for at cupcakesene skal holde formen bedre. Fordel røren i formene og stek cupcakesene på 180 grader midt i stekeovnen i 15-20 minutter. Avkjøl.
  4. Knekk sjokolade i biter og ha dem i en bolle. Sett bollen over en liten kjele med vann (vannbad). Obs! Bollen bør ikke komme i kontakt med vannet, da det kan bli for varmt for sjokoladen.
  5. Sett kjelen på kokeplaten og la vannet småkoke. Rør i sjokoladen innimellom, og ta den av platen straks den har smeltet. Du kan også smelte sjokoladen i mikrobølgeovn.
  6. Kjør romtemperert smør og melis sammen i en kjøkkenmaskin med K-visp til blandingen er luftig og lys gul, ca. 5 minutter.
  7. Hell avkjølt, smeltet sjokolade i bollen og pisk til alt er godt blandet, 5-7 minutter. Obs! Er sjokoladen for varm vil kremen sprekke.
  8. Bland sjokoladekremen med sort konditorfarge og ha over i sprøyteposer. 
  9. Lag marshmallow-spinn ved å smelte marshmallows i mikro eller over vannbad i ca. 20 sekunder til den blåser seg såvidt opp så du kan dra i den uten å brenne deg. 
  10. Sprøyt sjokoladekremen på cupcakene med en sprøytetip og riv marshmallow over sjokoladekremen. 
  11. Pynt cupcakene med edderkopper laget av fondant. 

Edderkoppmuffin med marshmallows-spinn

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.8638, server:MP-PRD-WEB13 19.04.2024 01:52:22