Lagre

Ingredienser

  • 200 g hvetemel
  • 100 g smør
  • 1 ss sukker
  • 1 ss vann

Fyll

  • 400 g gresskar
  • 6 ss hvetemel
  • 0,5 ts bakepulver
  • 0,5 ts salt
  • 1 ts malt kanel
  • 1 ts malt allehånde
  • 0,5 ts malt ingefær
  • 0,5 ts malt muskat
  • 2 stk. egg
  • 1,5 dl sukker
  • 2 ss smør
  • 3 dl kremfløte
  • 2 ts vaniljesukker
Del

Gresskarpai

(5)
Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Det blir ikke Thanksgiving uten gresskarpai! En tradisjonell klassiker med deilig kryddersmak, ikke ulikt våre pepperkaker. 

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels
Lagre

Ingredienser

  • 200 g hvetemel
  • 100 g smør
  • 1 ss sukker
  • 1 ss vann

Fyll

  • 400 g gresskar
  • 6 ss hvetemel
  • 0,5 ts bakepulver
  • 0,5 ts salt
  • 1 ts malt kanel
  • 1 ts malt allehånde
  • 0,5 ts malt ingefær
  • 0,5 ts malt muskat
  • 2 stk. egg
  • 1,5 dl sukker
  • 2 ss smør
  • 3 dl kremfløte
  • 2 ts vaniljesukker

Slik gjør du

Ha hvetemel, smør og vann i en hurtigmikser, og kjør alt raskt sammen til en fast deig. Kna deigen sammen på kjøkkenbenken. Tilsett litt mer mel om nødvendig. Pakk den i folie og legg den kaldt i ca. 30 minutter.

Del gresskaret i to, fjern kjernehuset og skjær det i båter. Skjær av det meste av skallet (det gjør ikke noe om litt sitter igjen). Del båtene i biter.

Bruk en potetrist og damp gresskarbitene i 15-20 minutter, eller til de er helt møre (de kan også kokes møre i vann). Hell vekk kokevannet og la bitene dampe seg tørre. Ha bitene i hurtigmikseren eller bruk stavmikser og kjør dem til en fin puré.

Forvarm stekeovnen til 220 °C.

Jo mindre gresskaret er, jo fastere er innmaten, og jo letter er det å koke eller dampe det. Om du vil bruke innmaten i store gresskar, kan det være lurt å bake det i båter i ovnen på 200 °C i ca 30 minutter, eller til det er helt mørt.


Kjevle eller trykk deigen ut i en smurt paiform. Prikk med en gaffel. Stek paiskallet i ca. 10 minutter. Ta paiskallet ut av ovnen og reduser temperaturen til 180 °C.

Bland sammen mel, bakepulver, salt, kanel, allehånde, ingefær og muskat.

Smelt smør. Pisk sammen egg, sukker og smør. Tilsett gresskarpuré, fløte og vaniljesukker. Vendinn mel- og krydderblandingen.

Ha fyllet i paiskallet. plasser formen på rist midt i ovnen og stek gresskarpaien i ca. 30 minutter eller til fyllet kjennes fast. Avkjøl på rist.


Server paien lun eller avkjølt med pisket krem til.

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

    Se alle kommentarer...

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant