Gresskarpai

Kategori
Gjester
Vanskelighetsgrad
Middels
Tid
Over 60 min

En kjent og klassisk amerikansk pai; gresskar med en smak av pepperkake. Slik feires Thanksgiving, eller høsttakkefest, på skikkelig vis.

Ingredienser

  • 200 g hvetemel
  • 100 g smør
  • 1 ss sukker
  • 1 ss vann

Fyll

  • 400 g gresskar
  • 6 ss hvetemel
  • 12 ts bakepulver
  • 12 ts salt
  • 1 ts malt kanel
  • 1 ts malt allehånde
  • 12 ts malt ingefær
  • 12 ts malt muskat
  • 2 stk egg
  • 112 dl sukker
  • 2 ss smør
  • 3 dl kremfløte
  • 2 ts vaniljesukker

Slik gjør du

  1. Ha hvetemel, smør og vann i en kjøkkenmaskin,  og kjør til en fast deig. Pakk deigen inn i plast. La paideigen ligge i kjøleskapet i ca. 30 minutter før du kjevler den ut.'
  2. Forvarm stekeovnen til 200 °C.
  3. Mens paideigen ligger kaldt, damper du gresskarkjøtt til det blir mørt. Bruk en dampkjele eller kok det i vann i 15 - 20 minutter. Sil godt av vannet og sett kjøttet til avkjøling. Mos deretter kjøttet for hånd eller i en kjøkkenmaskin, til det blir til en fin gresskarpuré.
Til oppskrifter som denne hvor gresskarkjøttet skal kokes, kan det faktisk lønne seg å finne de litt mindre variantene av gresskar (mellom 2 - 4 kg) ettersom kjøttet i disse har mer tetthet og ofte er litt søtere enn de større variantene.


5. Kjevle eller trykk deigen ut i en smurt paiform. Prikk med en gaffel. Stek paiskallet i ca. 10 minutter. Sett ned varmen til 180 °C.

6. Bland sammen mel, bakepulver, salt, kanel, allehånde, ingefær og muskat.

7. Smelt smør. Pisk sammen egg, sukker og smør. Tilsett gresskarpuré, fløte og vaniljesukker. 8. Ha fyllet i paiskallet og stek gresskarpaien i ca. 30 minutter eller til fyllet kjennes fast.

Server paien lun eller avkjølt med pisket krem til.

 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.