Her kan du administrere dine samtykker for bruk av cookies/ informasjonskapsler på matprat.no

Følgende cookies brukes på MatPrat

Her finner du teknisk beskrivelse av de ulike typene data vi samler og bruker.

Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Skolestart Frida, Sindre og Marius

Turmat som barna liker

En flott fjelltur måles ikke opp mot hvor langt man har gått eller hvor mange timer turen tok, men etter hvor hyggelig man har hatt det på turen. Og skal du ha med barn på tur er hyggelige måltider med god mat og nok drikke ekstra viktig.

Det er forskjell på fjellturer. Mens noen velger å gå Norge på langs eller tvers, er andre fornøyd med en kortere tur for å komme opp på den lokale toppen på 771 moh. Litt mat i sekken er viktig uansett, hvis turen varer mer enn bare et par timer. Særlig for barn er det viktig å ikke gå tom for energi eller å få for lite drikke.

Mat på bål eller grill

Det er mye godt som kan pakkes ferdig i en foliepakke og legges på bål eller grill. Denne foliepakken er fylt med kyllingfilet og grønnsaker.

Finn et fint sted å nyte maten, gjerne med utsikt eller hvor det er fint for barna å leke litt. På enkelte steder finnes det tilrettelagte grill og bålplasser som er godkjent av kommunen for bruk også i perioden med bålforbud. Her kan du lage bålmat og koke kaffe på bålet.

I Norge er det et generelt bålforbud fra 15. april til 15. september. I denne perioden er det forbudt å tenne opp bål og grill i nærhet til skog og annen utmark. Likevel er det lov å tenne bål der det er opplagt at det ikke kan starte en større brann. For eksempel hvis det ligger snø på bakken eller det har regnet i lang tid. Du kan også grille på stranden i god avstand fra skog og vegetasjon. Det er også lov til å grille på tilrettelagte grill- og bålplasser som er godkjent av kommunen.

Pinnebrød eller foliepakker med mat er enkle tips til bålmat. Annen god bålmat er pannekaker, sveler eller wok.

Medbrakt mat i boks

Vaffelnachos er spennende og smakfull turmat å ta med seg.

Fordelen med å ha med seg ferdig mat i sekken er at maten er klar til å spises med det samme, man trenger ikke vente på at bålet brenner eller at grillen er varm. God nistemat som smaker er pizzasnurrer, innbakt pizza, fylte horn med ost og skinke, quesadilla med egg og bacon eller fylte asiatiske pannekaker.

Så er det bare å finne et fint turmål. God tur!

Podcast-episode: Turmat i kulda

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.9167, server:MP-PRD-WEB13 29.05.2024 19:47:44