Her kan du administrere dine samtykker for bruk av cookies/ informasjonskapsler på matprat.no

Her finner du tekniske beskrivelser av de forskjellige informasjonskapslene vi bruker.

Hei, jeg heter Mats og er en robot

Snakk med meg om mat i Messenger!

Åpne i Messenger
Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Pinnebrød

Ingredienser

  • 4 dl hvetemel
  • 0,5 ts salt
  • 2 ts sukker
  • 2 ts bakepulver
  • 5 ss olje
  • ca. 1,5 dl vann
Del

Pinnebrød

(29)
Tid
Under 20 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Med ferdig deig i sekken, kan alle steke sitt eget brød over bålet. Husk å ikke lage for store og tjukke brød - da blir de lett rå inni. Deigen kan også klappes ut til flate brød og stekes i panne eller på steinhelle. 

Tid
Under 20 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Ingredienser

  • 4 dl hvetemel
  • 0,5 ts salt
  • 2 ts sukker
  • 2 ts bakepulver
  • 5 ss olje
  • ca. 1,5 dl vann

Slik gjør du

  1. Bland sammen det tørre.
  2. Tilsett olje og vann og rør sammen til en glatt, ikke for klissete deig.

Hvis du skal lage dobbel porsjon pinnebrød, så er det lurt å bruke noe mindre olje. Ellers kan deigen bli litt klissete.

  1. Ha litt olje rundt deigen og legg den i en brødpose eller isboks (olje for at deigen ikke skal klistre seg til posen).
  2. Spikk pinner og tvinn deigen rundt pinnene.
  3. Stek over glørne. Åpen ild vil gi svartbrent brød. Snu pinnene ofte.

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.4723, server:MP-PRD-WEB15 31.03.2023 15:54:21