Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Pinnebrød

Pinnebrød

Ingredienser

porsjoner
  • 4 dl hvetemel
  • 0,5 ts salt
  • 2 ts sukker
  • 2 ts bakepulver
  • 5 ss nøytral olje
  • ca. 1,5 dl vann
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 1224 kcal
Fett 54 g
Protein 30 g
Karbohydrater 141 g

Oppskriftsintroduksjon

Tid
Under 20 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Med ferdig deig i sekken, kan alle steke sitt eget brød over bålet. Husk å ikke lage for store og tjukke brød - da blir de lett rå inni. Deigen kan også klappes ut til flate brød og stekes i panne eller på steinhelle. 

Tid
Under 20 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Ingredienser

porsjoner
  • 4 dl hvetemel
  • 0,5 ts salt
  • 2 ts sukker
  • 2 ts bakepulver
  • 5 ss nøytral olje
  • ca. 1,5 dl vann
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 1224 kcal
Fett 54 g
Protein 30 g
Karbohydrater 141 g

Slik gjør du

trinn du kan merke av

Hvis du skal lage dobbel porsjon pinnebrød, så er det lurt å bruke noe mindre olje. Ellers kan deigen bli litt klissete.

Podcast-episode: Turmat i kulda

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.13980, server:MP-PRD-WEB13 12.05.2025 08:20:22