Ingredienser

Scones:

  • 3,5 dl fin sammalt hvete , eller grov
  • 4,5 dl hvetemel
  • 0,5 ts salt
  • 1 ts bakepulver
  • 2 ss sukker (valgfritt)
  • 3 dl lettmelk
  • 4 ss rapsolje
  • saften av 0,5 stk. sitron (valgfritt)

  • 100 g revet parmesan
  • 6 stilker finhakket frisk timian (eller andre urter)
Del

Grove scones med bacon

(1)
Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Herlige grove scones smaksatt med bacon, parmesan og timian. Disse kan du ha med deg i matpakken, enten det er på skole eller jobb. De smaker også nydelig som niste på en tur.  

Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

Scones:

  • 3,5 dl fin sammalt hvete , eller grov
  • 4,5 dl hvetemel
  • 0,5 ts salt
  • 1 ts bakepulver
  • 2 ss sukker (valgfritt)
  • 3 dl lettmelk
  • 4 ss rapsolje
  • saften av 0,5 stk. sitron (valgfritt)

  • 100 g revet parmesan
  • 6 stilker finhakket frisk timian (eller andre urter)

Slik gjør du

  1. Fres baconskiver i en varm stekepanne med smør til det er sprøtt. Legg det over på en tallerken med kjøkkenpapir slik at fettet renner av. Grovhakk baconet.
  2. Bland det tørre sammen i en bakebolle.
  3. Ha i melk, olje og sitronsaft i bollen, og rør sammen deigen.
  4. Vend inn parmesan og timian. Hvis deigen føles klissete, kan du tilsette litt mer mel.
  5. Ha deigen over på et melet bakebord. Kjevle deg ut og stikk ut små scones med en kopp eller form. Fortsett til du har brukt opp all deigen.
  6. Stek sconesene midt i ovnen ved 200 °C i 12–15 minutter. Avkjøl på rist.

Nyt med litt smør eller en god ost.

Digger du scones? Da bør du se på oppskriften på grove scones. Det er sammenbakte scones laget med havregryn, og er lettvinte til frokost!

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    Se alle kommentarer...

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant