Ost- og skinkehorn

Kategori
Familien
Vanskelighetsgrad
Middels
Tid
Over 60 min

Deilige horn fylt med ost og skinke er herlig å servere rykende ferske rett fra stekeovnen, men egner seg så klart også i matpakka og som turmat (de kan varmes på bålet!). Lag dobbel porsjon når du først er i gang, så har du deilige horn på luringa i fryseren når du har lyst på noe godt!

Ingredienser

1 porsjon gir 18 horn

  • 18 skive kokt skinke
  • 36 skive hvitost
  • 2 stk egg til pensling
  • 2 dl sesamfrø eller valmuefrø til pynt

Gjærdeig:

  • 1 kg hvetemel
  • 1 pose tørrgjær
  • 2 ss sukker
  • 1 ts salt
  • 65 g margarin
  • 2,5 dl melk
  • 3 dl vann

1 porsjon deig gir 18 horn

Slik gjør du

 

  1. Ha alt det tørre i en bolle. Smelt margarin, ha i væske og varm det til 37 °C. Rør væsken godt inn i melblandingen i en kjøkkenmaskin. La deigen heve i ca. 1 time, til dobbel størrelse.
    Hvis du baker for hånd uten kjøkkenmaskin, kan det være greit å holde igjen noe av melet.
  2. Del deigen i tre. Kjevle ut runde pizzadeiger. Del dem i seks trekanter. Ha på skivet skinke og ost og rull hver trekant i sammen med den breieste delen først.
  3. Legg hornene på et stekebrett med bakepapir. Pass på at spissen blir liggende på undersiden. Etterhev under klede i ca. 20 minutter.
  4. Pensle hornene med vispet egg og strø over sesamfrø eller valmuefrø. Stek hornene på 200 °C i 15-20 minutter til de er gylne. Avkjøl på rist.

Hornene er aller best når de er nystekte, men egner seg også godt til frysing. 

Horn med ost og skinke

 

Kommentarer

    Se alle kommentarer...

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.