Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Pinnebrød med chorizopølse

Pinnebrød med chorizopølse

Ingredienser

porsjoner
  • 500 g hvetemel
  • 2 ts bakepulver
  • 5 ss sukker
  • 1 ts salt
  • 2 dl lunket vann
  • 1 dl nøytral olje
  • 200 g chorizopølse
  • 0,5 potte frisk basilikum
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 859 kcal
Fett 39 g
Protein 28 g
Karbohydrater 90 g

Oppskriftsintroduksjon

Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Pinnebrød kan lages i mange varianter og kan stekes både på grillen eller over bålet. Her er en gourmetvariant med chorizopølse og basilikum.

Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Ingredienser

porsjoner
  • 500 g hvetemel
  • 2 ts bakepulver
  • 5 ss sukker
  • 1 ts salt
  • 2 dl lunket vann
  • 1 dl nøytral olje
  • 200 g chorizopølse
  • 0,5 potte frisk basilikum
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 859 kcal
Fett 39 g
Protein 28 g
Karbohydrater 90 g

Slik gjør du

trinn du kan merke av

Du kan også tvinne deigen rundt en pølse på spydd og lage «pølse i slåbrok». Bruk gjerne andre smakstilsetninger som for eksempel oliven og soltørkede tomater eller sesamfrø.

Podcast-episode: Turmat i kulda

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.14225, server:MP-PRD-WEB11 22.05.2025 11:21:38