Fylte asiatiske pannekaker

Kategori
Kos
Vanskelighetsgrad
Middels
Tid
20–40 min

Små fylte pannekaker med kjøttdeig av svin asiatiske krydder og løk. Hvis du er ute etter noe skikkelig godt å ha i matpakka, så er dette et godt tips! Disse kan du gjerne lage som en sen middag eller kveldsmat, og ta med deg resten i matpakken dagen etter. 

Ingredienser

Pannekakene:

  • 512 dl hvetemel
  • 112 dl vann
  • 1 stk egg
  • 12 ts salt

Fyll:

  • 200 g kjøttdeig av svin
  • 1 ts five spice powder (kinesisk krydderblanding)
  • 1 ss soyasaus
  • 12 ts pepper
  • 1 stk finhakket løk
  • 2 stk finhakket vårløk
  • 14 ts løkpulver
  • 1 ts sesamolje
  • 1 ss olje til steking
  • ca. 3 dl olje til fritering

Saus:

  • 1 stk finhakket rød chili
  • 2 cm revet frisk ingefær
  • 2 fedd finhakket hvitløk
  • 14 potte finhakket frisk koriander
  • 1 ss olje
  • 3 ss hoisinsaus
  • 2 ss soyasaus
  • 1 ss mørk soyasaus (valgfritt)
  • 2 ts brunt sukker
  • 1 ts sesamolje

Slik gjør du

  1. Bland sammen ingrediensene til sausen.
  2. Lag deigen. Bland sammen hvetemel, vann, egg og salt i en bolle. Rør til en deig, og kna deigen i 5 min.  Legg deigen tilbake i bolen, og la den stå under et fuktig håndkle til du er ferdig med resten av fyllet.
  3. Bland sammen kjøttdeig, krydder, soyasaus og pepper i en bolle.
  4. Bland sammen løk, vårløk, løkpulver og sesamolje i en annen bolle. Stek løkblandingen raskt i litt olje.  
  5. Del deigen i 8 deler.
  6. Start med en del (ha resten av deigen under det fuktige håndkleet.) Kjevle deigen til en tynn avlagt lefse. Ha på fyllet. Rull sammen, til en sylinder og klem litt i kantene. Sett sylinderen opp (vertikalt) på benken og klem til en flat pannekake.
  7. Ha olje i en kjele eller dyp stekepanne. Varm olje til den holder en temperatur på ca. 180 °C. Legg en og en pannekake forsiktig ned i den varme oljen. Stek de i ca. 5 minutter til de er gylne, ta dem opp med en hullsleiv eller klype. La dem renne av seg på et stykke kjøkkenpapir.

Server pannekakene med sausen som dipp.

 

Kommentarer

    Se alle kommentarer...

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.