Kakao-brownies

Kategori
Familien
Vanskelighetsgrad
Middels
Tid
Over 60 min

Mørk, mektig og farlig god. En herlig klissete sjokoladekake som minner litt om en luftig brownies. Brunt sukker i røren gjør også at kaken får en litt karamellaktig smak. Nam!

Ingredienser

20
Porsjoner
  • 8 stk egg
  • 5 dl sukker
  • 5 dl brunt sukker
  • 500 g smør
  • 6 ss kakaopulver
  • 4 ts vaniljesukker
  • dl hvetemel

Slik gjør du

  1. Legg bakepapir i bunnen av en en stor langpanne (ca. 40 x 30 cm), slik at papiret stikker opp over kanten. Pensle papiret med litt matolje.
  2. Smelt smør og la det avkjøle noen minutter.
  3. Visp egg og sukker til eggedosis i en kjøkkenmaskin. Senk farten på kjøkkenmaskinen og rør inn smeltet smør.
  4. Sikt kakao, vaniljesukker og hvetemel, og vend det inn i røren med en slikkepott. Hell røren i langpannen og jevn ut overflaten.
  5. Stek kaken midt i ovnen på  160 °C i ca. 1 time, til overflaten begynner å sprekke opp og kjernen fortsatt er litt myk.
  6. Avkjøl kaken på rist i formen. Ta tak i papiret og løft den ut av formen. Del i biter.
Varier kaken ved å blande inn grovhakkede valnøtter eller pekannøtter, drysse over melis eller servere med krem og bær.
 

Kommentarer

    Se alle kommentarer...

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.