Kakao-brownies

Kategori
Familien
Vanskelighetsgrad
Middels
Tid
Over 60 min

Mørk, mektig og farlig god. En herlig klissete sjokoladekake som minner litt om en luftig brownies. Brunt sukker i røren gjør også at kaken får en litt karamellaktig smak. Nam!

Ingredienser

20
Porsjoner
  • 8 stk egg
  • 5 dl sukker
  • 5 dl brunt sukker
  • 500 g smør
  • 6 ss kakaopulver
  • 4 ts vaniljesukker
  • dl hvetemel

Slik gjør du

  1. Forvarm stekeovn til 160 °C.
  2. Legg bakepapir i en i en stor langpanne (ca. 40 x 30 cm) slik at papiret stikker opp over kanten. Pensle papiret med litt matolje.  Sett til side.
  3. Smelt smør og la det avkjøle noen minutter.
  4. Visp egg og sukker til eggedosis i en kjøkkenmaskin.
  5. Senk farten på kjøkkenmaskinen og hell i smneltet smør.
  6. Sikt kakao, vaniljesukker og hvetemel, og vend det inn i røren med en slikkepott.
  7. Hell røren i langpannen og jevn ut overflaten.
  8. Stek i ca. 1 time midt i ovnen til overflaten begynner å sprekke opp og kjernen fortsatt er litt myk.
  9. Avkjøl kaken på rist i formen. Ta tak i papiret og løft den ut av formen. Del i biter.
Varier kaken ved å blande inn grovhakkede valnøtter eller pekannøtter, drysse over melis eller servere med krem og bær.
 

Kommentarer

    Se alle kommentarer...

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.