Kakao-brownies

Kategori
Familien
Vanskelighetsgrad
Enkel
Tid
40–60 min

Denne herlig klissete sjokoladekaken er rask å lage. Med kort steketid har du den ferdig på under en time. Mørk, mektig og farlig god. 

Ingredienser

  • 8 stk egg
  • 5 dl sukker
  • 5 dl brunt sukker
  • 500 g smør
  • 6 ss kakaopulver
  • 4 ts vaniljesukker
  • 212 dl hvetemel

Slik gjør du

  1. Forvarm stekeovnen til 160 °C.
  2. Legg bakepapir i en langpanne (30 x 20 cm) slik at papiret stikker opp over kanten. Pensle papiret med litt matolje.  Sett til side.
  3. Smelt smør og la det avkjøles noen minutter.
  4. Visp egg og sukker til eggedosis i kjøkkenmaskin. Senk farten på kjøkkenmaskinen og hell i smøret. Sikt kakao, vaniljesukker og hvetemel og vend det inn i røren.
  5. Hell røren i langpannen og jevn ut overflaten.
  6. Stek i 35-40 minutter midt i ovenen til overflaten begynner å sprekke opp og kjernen fortsatt er myk.
  7. Avkjøl kaken på rist i formen. Ta tak i folien og løft den ut av formen.
  8. Del i biter. 
Varier kaken ved å blande inn grovhakkede valnøtter eller pekannøtter, drysse over melis eller servere med krem og bær.
 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.