Ingredienser

20  porsjoner
  • 8 stk. egg
  • 5 dl sukker
  • 5 dl brunt sukker
  • 500 g smør
  • 6 ss kakaopulver
  • 4 ts vaniljesukker
  • 2,5 dl hvetemel
Del

Kakao-brownies

(13)
Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Mørk, mektig og farlig god. En herlig klissete sjokoladekake som minner litt om en luftig brownies. Brunt sukker i røren gjør også at kaken får en litt karamellaktig smak. Nam!

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

20  porsjoner
  • 8 stk. egg
  • 5 dl sukker
  • 5 dl brunt sukker
  • 500 g smør
  • 6 ss kakaopulver
  • 4 ts vaniljesukker
  • 2,5 dl hvetemel

Slik gjør du

  1. Legg bakepapir i bunnen av en en stor langpanne (ca. 40 x 30 cm), slik at papiret stikker opp over kanten. Pensle papiret med litt matolje.
  2. Smelt smør og la det avkjøle noen minutter.
  3. Visp egg og sukker til eggedosis i en kjøkkenmaskin. Senk farten på kjøkkenmaskinen og rør inn smeltet smør.
  4. Sikt kakao, vaniljesukker og hvetemel, og vend det inn i røren med en slikkepott. Hell røren i langpannen og jevn ut overflaten.
  5. Stek kaken midt i ovnen på  160 °C i ca. 1 time, til overflaten begynner å sprekke opp og kjernen fortsatt er litt myk.
  6. Avkjøl kaken på rist i formen. Ta tak i papiret og løft den ut av formen. Del i biter.
Varier kaken ved å blande inn grovhakkede valnøtter eller pekannøtter, drysse over melis eller servere med krem og bær.

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

    Se alle kommentarer...

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant