Squashkake med pekannøtter

Kategori
Kos
Vanskelighetsgrad
Middels
Tid
Over 60 min

Squash kan brukes til andre ting enn wok og gryter, og egner seg godt i kakebakst. Det gir en saftig kake med god holdbarhet, som egner seg godt på tur.

Ingredienser

  • 300 g grønn squash , grovrevet
  • 4 stk egg
  • 150 g sukker
  • 4 ss solsikkeolje
  • 75 g pecannøtter , hakket
  • 200 g hvetemel
  • 100 g fin sammalt hvete
  • 12 ts salt
  • 1 ts natron
  • 112 ss malt kanel
  • 1 dl melk

Slik gjør du

Du trenger: squash, melk, natron, sukker, egg, siktet hvetemel, sammalt hvete, olje (nøytral), pecannøtter, malt kanel og salt.

1. Legg revet squash i et dørslag og klem ut så mye vann som mulig.

2. Visp egg og sukker til eggedosis.

3. Rør inn revet squash, olje og nøtter.

4. Sikt alt det tørre og bland det inn i resten.

5. Hell røren i en godt smurt springform (24 cm) eller en liten langpanne, og stek den på 180 °C midt i ovnen i ca. 1 time. Sjekk at kaken er ferdig med en tynn trepinne. Avkjøl kaken 10 minutter i formen, deretter på rist.

Kaken kan godt pyntes med melisglasur med litt sitron, eller osteglasur som til gulrotkake.
 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.