Ingredienser

Vaffelrøre:

  • 2 dl hvetemel
  • 1 ts salt
  • 25 g smør
  • 1 dl romtemperert melk
  • 1 stk. egg
  • 1 ss finhakket frisk gressløk

Topping:

  • 150 g revet grillet kylling
  • 1 ss olje
  • 2 ts tacokrydder
  • 1 ts paprikapulver
  • 2 stk. finhakket vårløk
  • 5 stk. cherrytomat , delt i to
  • 1 dl revet ost
  • 2 ss frisk koriander til pynt (valgfritt)
Del

Vaffelnachos

(1)
Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Nachos er supergodt, og her har vi laget en spennende variant med salte små vafler! Perfekt hvis du ønsker noe skikkelig digg i matpakken. 

Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

Vaffelrøre:

  • 2 dl hvetemel
  • 1 ts salt
  • 25 g smør
  • 1 dl romtemperert melk
  • 1 stk. egg
  • 1 ss finhakket frisk gressløk

Topping:

  • 150 g revet grillet kylling
  • 1 ss olje
  • 2 ts tacokrydder
  • 1 ts paprikapulver
  • 2 stk. finhakket vårløk
  • 5 stk. cherrytomat , delt i to
  • 1 dl revet ost
  • 2 ss frisk koriander til pynt (valgfritt)

Slik gjør du

  1. Bland sammen hvetemel og salt i en bolle.
  2. Smelt smør i en liten kjele. Trekk kjelen av platen og hell i melk. Hell blandingen i bollen med mel og ha i egg. Rør alt godt sammen til en vaffelrøre.
  3. Pisk inn hakket gressløk og dekk til bollen. La røren svelle i 30 minutter.
  4. Stek vafler i et godt smurt vaffeljern. Bruk to teskjeer til å ha røren over i jernet (røren er ganske seig, og du trenger 1-2 ts for å lage en vaffel). Legg vaflene på rist med et kjøkkenhåndkle over slik at de holder seg lune.
  5. Del vaflene i små biter og legg i en ildfast form. Fordel resten av ingrediensene på toppen. Ha på ost til slutt.
  6. Gratiner i stekeovn på 225° C i ca. 10 minutter, til osten har smeltet.

Dryss gjerne over litt koriander over vaffelnachosen i matpakken.

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

    Se alle kommentarer...

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant