Ingredienser

12  porsjoner
  • 1 dl lettkokte havregryn
  • 0,5 dl vann
  • 100 - 150 g brunost
  • 1,5 dl hvetemel
  • 1 dl grov sammalt hvete
  • 2,5 dl fin sammalt hvete
  • 2 ts bakepulver
  • 4 stk. egg
  • 50 g rapsolje
  • 400 g yoghurt naturell
Del

Brunostmuffins

(0)
Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Brunostmuffins er veldig godt, og en god kombinasjon av hvordan matkulturer møtes.

Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

12  porsjoner
  • 1 dl lettkokte havregryn
  • 0,5 dl vann
  • 100 - 150 g brunost
  • 1,5 dl hvetemel
  • 1 dl grov sammalt hvete
  • 2,5 dl fin sammalt hvete
  • 2 ts bakepulver
  • 4 stk. egg
  • 50 g rapsolje
  • 400 g yoghurt naturell

Slik gjør du

  1. Legg havregryn i bløt i vann i ca. 5 minutter.
  2. Del brunost i små terninger.
  3. Bland hvetemel, sammalt hvete og bakepulver i en bolle.
  4. Visp sammen egg, olje og yoghurt. Tilsett melblandingen og rør godt.
  5. Rør inn havregryn og brunostbiter.
  6. Plasser muffinsformer på et stekebrett. Bruk gjerne dobble former, så holder muffinsene seg i formen. Fyll formene 2/3 deler fulle.
Sett gjerne muffinsformene i et muffinsbrett om du har det. Da holder de seg pene i fasongen.
  1. Stek muffinsene midt i stekeovnen på 200 °C i 20-25 minutter. Avkjøl på rist.

Kilde: Opplysningskontoret for brød og korn, www.brodogkorn.no

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

    Se alle kommentarer...

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant