Brunostmuffins

Kategori
Familien
Vanskelighetsgrad
Middels
Tid
20–40 min

Brunostmuffins er veldig godt, og en god kombinasjon av hvordan matkulturer møtes.

Ingredienser

12
Porsjoner
  • 1 dl havregryn
  • 12 dl vann
  • 100 - 150 g brunost
  • 112 dl hvetemel
  • 1 dl grov sammalt hvete
  • 212 dl fin sammalt hvete
  • 2 ts bakepulver
  • 50 g rapsolje
  • 4 stk egg
  • 400 g yoghurt naturell

  • 12 stk muffinsformer

Slik gjør du

1. Forvarm stekeovn til 200 °C.

2. Legg havregryn i bløt i vann i ca. 5 minutter.

3. Del brunost i små terninger.

4. Bland hvetemel, sammalt hvete og bakepulver i en bolle.

5. Visp sammen egg, olje og yoghurt. Tilsett melblandingen og rør godt.

6. Rør inn havregryn og brunostbiter.

7. Plasser muffinsformer på et stekebrett. Bruk gjerne dobble former, så holder muffinsene seg i formen. Fyll formene 2/3 deler fulle. 

Sett gjerne muffinsformene i et muffinsbrett om du har det. Da holder de seg pene i fasongen.

8. Stek muffinsene midt i stekeovnen i 20-25 minutter. Avkjøl på rist.

Kilde: Opplysningskontoret for brød og korn, www.brodogkorn.no

Har du små kokker i huset? La barna lage brunostmuffins helt selv på MatStart.

 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.