Her kan du administrere dine samtykker for bruk av cookies/ informasjonskapsler på matprat.no

Følgende cookies brukes på MatPrat

Her finner du teknisk beskrivelse av de ulike typene data vi samler og bruker.

Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Tomatsuppe med kokt egg

Studentmat

Vi får mange henvendelser om mat for studenter, hybelmat, billig middag og så videre. Her har vi samlet svar på de vanligste spørsmålene.

Raskt og lettvint

Vi har en stor base med oppskrifter på matprat.no, der finner du mange raske og lettvinte retter. Vi anbefaler at du søker deg frem i kokeboken vår, der finner du mye spennende. Enkleste måte er å klikke på knappen RASK og velge en fane der.

Billige retter/ priser

Vi vet at det hadde vært fint med priser, men vi har rett og slett ikke ressurser til en slik funksjon!

Det finnes så mange forskjellige butikker rundt om i landet, og så mange forskjellige priser og forskjellige tilbud. For ikke å snakke om mange forskjellige produkter. Og hvis dette skal være noe poeng, så må det jo stemme, ergo oppdateres veldig ofte. Vi har dessverre ikke sjans. Beklager!

Gode råd

Ta deg tid til å se litt på de forskjellige rettene og du vil se at mange lett kan skaleres ned til én porsjon eller halveres, slik at du lager to middager og har ferdig middag til neste dag. Eller du kan bruke opp ingrediensene du har igjen fra den ene dagen til å lage en ny middag dagen etter. 

Det er stadig tilbud på kjøttdeig, koteletter og annet kjøtt som gjør at du kan kjøpe inn til flere middager og eventuelt fryse resten. Har du ikke tilgang til fryser steker du opp kjøttet og du har forlenget holdbarheten noen dager. Egg er en rimelig råvare som er utgangspunkt for mange rimelige middager. Egg har dessuten god holdbarhet, og er en råvare du alltid bør ha for hånden.

Kjøp ikke mer grønnsaker, salat og lignende enn det du trenger til et par måltider. De har kort holdbarhet og det er for dyrt å kaste.

Renskåret svinekjøtt er raskt å tilberede, det koster ikke mye og det smaker godt i de fleste retter. Magert er det også! Du trenger ikke kjøpe ferdig strimlet, kjøp koteletter på tilbud og strimle selv!

Sandwicher er også sunn mat som kan fungere godt som middag. Godt brød, salat, dressinger, kjøttpålegg og du har fullverdig middag.

Det som gjelder er å planlegge måltidene sine noe, bruker du litt tid en kveld i uka og lager en ukesmeny vil du se at du sparer både tid og penger. Litt handling hver dag viser seg å bli dyrt for man kommer alltid på noe annet eller kjøper noe på impuls. Handling to ganger i uka er mer økonomisk. Dessuten, har du en liste slipper du å tenke på det hver dag: Hva skal jeg ha til middag?

Kanskje du kan få med deg noen studentvenner til å bytte på å lage middag til hverandre. Det er hyggelig å spise sammen med noen, og man kan lære litt av hverandre.

Utnytt restene

Har du rester etter gårsdagens middag, så tenk på hvordan du kan utnytte restene. Rester av ris kan bli til stekt ris, mens rester med pasta kan bli til pastasalat til matpakka. Det er dyrt å kaste mat.

Podcast-episode: Singelmat som senker matbudsjettet

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.9000, server:MP-PRD-WEB14 26.05.2024 16:10:10