Pizzavafler

Kategori
Rask
Vanskelighetsgrad
Enkel
Tid
20–40 min

Vafler kan godt serveres på andre måter enn den klassiske med rømme og syltetøy. Sløyf sukkeret i røren og topp vaflene med ost, chorizo, egg og avokado! Pizzavaflene er supre å servere som rask fredagsgodt, eller som restemat om du har ferdig stekte vafler til overs!

Ingredienser

Oppskriften gir ca. 1 vaffel per porsjon

  • 5 stk egg
  • 100 g smør
  • ½ ts salt
  • dl hvetemel
  • dl grov sammalt hvete
  • ½ ts bakepulver
  • 1 ts tørket oregano (pizzakrydder)
  • 4 dl melk

Fyll:

  • 1 glass pizzasaus (á 290 g)
  • ca. 200 g revet hvitost
  • 1 pakke chorizopølse (á 100 g)
  • 6 stk egg

Til servering:

  • 1 stk avokado
  • 2 stk vårløk
  • ½ pakke blandet babybladsalat (á 65 g)

Slik gjør du

  1.  Smelt smør og bland sammen alle ingrediensene til vaffelrøren i en bolle, en blender eller en food- processor. La røren stå i minst 15 minutter, slik at melet får svelle. Røren skal være som en tykk saus.
  2. Stek vaflene i et varmt vaffeljern.
  3. Legg de stekte vaflene på et bakepapirkledd stekebrett. Smør på pizzasaus, fordel ost på vaflene og legg på chorizo skåret i små biter. 
  4. Lag en liten grop på midten av vaflene og knekk egg som du legger i gropene. 
  5. Sett brettet i stekeovn på 200 °C, og stek vaflene til osten har smeltet og eggene har satt seg, 5-10 minutter. 
  6. Server gjerne vaflene med avokado i skiver, finhakket vårløk og eventuelt frisk salat. Litt spicy sriracha saus smaker også godt til. 
Melk, yoghurt og fløte som er i ferd med å gå ut på dato behøver ikke slås ut i vasken, men kan bli del av ei god vaffelrøre. Vafler med mange gode rester blir som regel ekstra gode, og kan i tillegg sies å være miljøvennlig matlaging fordi ressursene utnyttes i stedet for å gå til spille.

 

Kommentarer

    Se alle kommentarer...

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.