Pizzavafler

Kategori
Rask
Vanskelighetsgrad
Enkel
Tid
Under 20 min

Vafler kan godt serveres på andre måter enn den klassiske med rømme og syltetøy. Sløyf sukkeret i røren og fyll vaflene med ost og kalkunpålegg. Pizzavaflene er supre å servere som rask fredagsgodt, og egner seg ypperlig som turmat! 

Ingredienser

Oppskriften gir 1 vaffel per porsjon

  • 5 stk egg
  • 100 g smør
  • 12 ts salt
  • 212 dl hvetemel
  • 212 dl grov sammalt hvete
  • 12 ts bakepulver
  • 1 ts tørket oregano (pizzakrydder)
  • 4 dl melk

Fyll:

  • ca. 200 g revet hvitost
  • ca. 200 g naturell kalkunpålegg i strimler

Slik gjør du

1. Smelt smøret og bland alle ingrediensene i en matprosessor. La røren stå i minst 15 minutter, slik at melet får svelle. Røren skal være som en tykk saus.

2. Stek vaflene lyse i et varmt vaffeljern. Fordel revet ost og strimlet kalkunpålegg på den ene halvparten, og brett den andre halvparten over. Klipp platene i hjerter eller server dem som de er.

 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.