Her kan du administrere dine samtykker for bruk av cookies/ informasjonskapsler på matprat.no

Her finner du tekniske beskrivelser av de forskjellige informasjonskapslene vi bruker.

Hei, jeg heter Mats og er en robot

Snakk med meg om mat i Messenger!

Åpne i Messenger
Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Pizzavafler - alternativ 1

Ingredienser

Oppskriften gir ca. 1 vaffel per porsjon

  • 5 stk. egg
  • 100 g smør
  • 0,5 ts salt
  • 2,5 dl hvetemel
  • 2,5 dl grov sammalt hvete
  • 0,5 ts bakepulver
  • 1 ts tørket oregano (pizzakrydder)
  • 4 dl melk

Fyll:

  • 1 glass pizzasaus (á 290 g)
  • ca. 200 g revet hvitost
  • 1 pk chorizopølse (á 100 g)
  • 6 stk. egg

Til servering:

  • 1 stk. avokado
  • 2 stk. vårløk
  • 0,5 pk blandet babybladsalat (á 65 g)
Del

Pizzavafler

(0)
Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Vafler kan godt serveres på andre måter enn den klassiske med rømme og syltetøy. Sløyf sukkeret i røren og topp vaflene med ost, chorizo, egg og avokado! Pizzavaflene er supre å servere som rask fredagsgodt, eller som restemat om du har ferdig stekte vafler til overs!

Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Ingredienser

Oppskriften gir ca. 1 vaffel per porsjon

  • 5 stk. egg
  • 100 g smør
  • 0,5 ts salt
  • 2,5 dl hvetemel
  • 2,5 dl grov sammalt hvete
  • 0,5 ts bakepulver
  • 1 ts tørket oregano (pizzakrydder)
  • 4 dl melk

Fyll:

  • 1 glass pizzasaus (á 290 g)
  • ca. 200 g revet hvitost
  • 1 pk chorizopølse (á 100 g)
  • 6 stk. egg

Til servering:

  • 1 stk. avokado
  • 2 stk. vårløk
  • 0,5 pk blandet babybladsalat (á 65 g)

Slik gjør du

  1.  Smelt smør og bland sammen alle ingrediensene til vaffelrøren i en bolle, en blender eller en foodprosessor. La røren stå i minst 15 minutter, slik at melet får svelle. Røren skal være som en tykk saus.
  2. Stek vaflene i et varmt vaffeljern.
  3. Legg de stekte vaflene på et bakepapirkledd stekebrett. Smør på pizzasaus, fordel ost på vaflene og legg på chorizo skåret i små biter. 
  4. Lag en liten grop på midten av vaflene og knekk egg som du legger i gropene. 
  5. Sett brettet i stekeovn på 200 °C, og stek vaflene til osten har smeltet og eggene har satt seg, 5-10 minutter. 
  6. Server gjerne vaflene med avokado i skiver, finhakket vårløk og eventuelt frisk salat. Litt spicy sriracha saus smaker også godt til. 
Melk, yoghurt og fløte som er i ferd med å gå ut på dato behøver ikke slås ut i vasken, men kan bli del av ei god vaffelrøre. Vafler med mange gode rester blir som regel ekstra gode, og kan i tillegg sies å være miljøvennlig matlaging fordi ressursene utnyttes i stedet for å gå til spille.

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.4584, server:MP-PRD-WEB12 26.03.2023 16:46:43