Ingredienser

  • 600 g karbonadedeig
  • 200 g frisk sjampinjong i skiver
  • 1 stk. løk i skiver
  • 0,5 ts salt
  • 0,25 ts pepper
  • 2 ss margarin til steking
  • 1 pose brun saus
  • 2 poser potetmospulver
  • 200 g frisk blomkål eller brokkoli i buketter
  • 4 ss rørt tyttebær
Del

Millionbøf- Dansk kjøttdeiggryte

(0)
Tid
Under 20 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Millionbøf er en dansk gryte med kjøttdeig og er veldig barnevennlig. Denne retten kan serveres med poteter, potetmos, pasta eller ris. Navnet kommer av at kjøttet under steking deles i mange små stykker.

Tid
Under 20 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Ingredienser

  • 600 g karbonadedeig
  • 200 g frisk sjampinjong i skiver
  • 1 stk. løk i skiver
  • 0,5 ts salt
  • 0,25 ts pepper
  • 2 ss margarin til steking
  • 1 pose brun saus
  • 2 poser potetmospulver
  • 200 g frisk blomkål eller brokkoli i buketter
  • 4 ss rørt tyttebær

Slik gjør du

  1. Stek karbonadedeig, sopp og løk i en stekepanne med margarin til kjøttdeigen er gjennomstekt.
  2. Lag saus etter anvisning på posen. Hell sausen over kjøttet og bland godt.
  3. Lag potetstappe etter anvisning på posen.
  4. Kok opp vann med salt, ha i grønnsaker og la dem koke i ca. 2-3 minutter.
  5. Ha potetstappe på tallerkenene. Legg over kjøttblandingen.

Server grønnsaker og rørte tyttebær ved siden av.

Du kan gjerne lage potetmos fra bunnen av.

Som et alternativ til grønnsakene kan du også bruke 1 pk frossen blomkål- og brokkoliblanding.

 

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    Se alle kommentarer...

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant