Millionbøf- Dansk kjøttdeiggryte

Kategori
Familien
Vanskelighetsgrad
Enkel
Tid
Under 20 min

Millionbøf er en dansk gryte med kjøttdeig og er veldig barnevennlig. Denne retten kan serveres med poteter, potetmos, pasta eller ris. Navnet kommer av at kjøttet under steking deles i mange små stykker.

Ingredienser

  • 600 g karbonadedeig
  • 200 g frisk sjampinjong i skiver
  • 1 stk løk i skiver
  • 12 ts salt
  • 14 ts pepper
  • 2 ss margarin til steking
  • 1 pose brun saus
  • 2 pose potetmospulver
  • 200 g frisk blomkål eller brokkoli i buketter
  • 4 ss rørt tyttebær

Slik gjør du

  1. Stek karbonadedeig, sopp og løk i en stekepanne med margarin til kjøttdeigen er gjennomstekt.
  2. Lag saus etter anvisning på posen. Hell sausen over kjøttet og bland godt.
  3. Lag potetstappe etter anvisning på posen.
  4. Kok opp vann med salt, ha i grønnsaker og la dem koke i ca. 2-3 minutter.
  5. Ha potetstappe på tallerkenene. Legg over kjøttblandingen. Server grønnsaker og rørte tyttebær ved siden av.

 

Som et alternativ til grønnsakene kan du også bruke 1 pk frossen blomkål- og brokkoliblanding.

 

 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.