Her kan du administrere dine samtykker for bruk av cookies/ informasjonskapsler på matprat.no

Følgende cookies brukes på MatPrat

Her finner du teknisk beskrivelse av de ulike typene data vi samler og bruker.

Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Suksessterte

7 kaker du kan lage ferdig på forhånd

Konfirmasjon, 17. mai, skolearrangementer eller loppemarked – det er alltid en kake som må bakes, og alltid for lite tid! Med ferdige eller halvferdige kaker i fryseren eller på toppen av kjøleskapet, så er du godt forberedt. Her er våre 7 kakefavoritter i mai som gir deg litt pusterom mellom slagene.

Pavlova

Pavlova er alltid like populært. Lag marengsbunnen ferdig i god tid, pakk den i en pose og sett den på toppen av kjøleskapet eller et annet sted den ikke blir ødelagt. Vaniljekremen kan du også lage flere dager i forveien, den holder seg fint i kjøleskapet. Pynt til trengsel med frisk frukt og bær når dagen er der, og suppler med spiselige blomster og urter for skikkelig wow-faktor!

Syndig brownies

Mørk, syndig brownies er manges favoritt. Den blir enda bedre når den får stå noen dager, og kan også fryses. Brownies kan se litt unnselig ut sammen alle de pyntede kakene, men det kan fikses med et dryss melis og roseblader. 

Sukkerbrød

Sukkerbrød holder seg fint i fryseren en måneds tid, så du kan godt bake flere når du først er i gang. Del dem når de er halvtint, og dynk bunnene godt, så har du et perfekt utgangspunkt til en saftig bløtkake med masse krem. Eller prøv en nakenkake til en forandring!

Suksessterte

Suksessterte er uimotståelig, og kan lages helt ferdig i god tid og sendes i fryseren. Gå for den klassiske varianten med bare gul krem, eller pynt kaken med blomster og bær når den er tint.

Saftig gulrotkake eller eplekake i langpanne

En saftig gulrotkake passer til alle anledninger, og blir nesten enda saftigere etter et par dager. Gulrotkake tåler godt å fryses. Osteglasuren kan også lages på forhånd - den holder seg fint i kjøleskapet i 5-6 dager, minst!

Eplekake går aldri av moten. Vær ekstra raus med kanel og sukker! Kaken kan fint fryses, og smaker aller best om den får en runde i stekeovnen, så kan serveres varm.

Iskaker av alle slag

En iskake er kjekt å ha i fryseren om det skulle bli for lite med andre kaker, og egner seg dessuten veldig godt som dessert, om den pyntes litt ekstra. Iskaker kan være ganske så forskjellige, velg mellom blant annet daimiskake, oreo iskake, rømmeiskake med solbær eller osteiskake med jordbær.

Sist oppdatert: torsdag 2. mai 2019

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    Kommentarfeltet er stengt i sommerferien! Vi åpner igjen 5. august. GOD SOMMER!

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.9981, server:MP-PRD-WEB12 17.07.2024 17:34:58