Bløtkake

Kategori
Gjester
Vanskelighetsgrad
Middels
Tid
Over 60 min

En bløtkake smaker like godt til 17. mai som til en konfirmasjon eller bursdag. Vår kake er bakt med norske egg, og det luftige sukkerbrødet er fylt med et syrlig jordbærsyltetøy, pisket krem, banan og valnøtter. Nam!

Ingredienser

16 Porsjoner

Sukkerbrød:

 • 5 stk. egg
 • 150 g sukker
 • 150 g hvetemel
 • 1 ts bakepulver

Fyll og pynt:

 • 3 pk kremfløte
 • 2 ss melis
 • ca. 1 dl melk eller eplejuice til dynking
 • 8 ss jordbærsyltetøy
 • 50 g grovhakkede valnøttkjerner
 • 1 stk. banan i skiver
 • 2 pk jordbær

Slik gjør du


Du trenger: egg, sukker, hvetemel, bakepulver, jordbærsyltetøy, kremfløte, melis, banan, valnøtter (kan sløyfes), friske jordbær og frisk mynte (kan Sløyfes).

1. Forvarm stekeovnen til 160 °C.


2. Pisk egg og sukker til en luftig og stiv eggedosis, 6-8 minutter.

Bruk romtempererte egg, de har en bedre piskeevne og gir en mer luftig eggedosis. Når er eggedosisen stiv nok? Skriv «Ole» med vispen, klarer du se hele navnet før eggedosisen flyter ut er den ferdig.


3. Sikt mel og bakepulver over i bollen med eggedosis.


4. Vend melet forsiktig inn i eggedosisen med en slikkepott. Bruk myke bevegelser og bland til det ikke lenger er melklumper i røren. Husk også å se etter melklumper i bunnen av bollen.

5. Ha bakepapir i bunnen av en springform på 24 cm i diameter. Smør formen med smør.


6. Hell røren i formen i et sikk sakk mønster, og stryk lett frem og tilbake med slikkepotten slik at overflaten blir jevn.

7. Sett formen på nederste rille i ovnen og stek i ca. 40 minutter, til sukkerbrødet har hevet seg godt, er gyllent og gjennomstekt.


8. La sukkerbrødet stå i formen et par minutter før det hvelves over på rist. Legg over et rent kjøkkenhåndkle og avkjøl sukkerbrødet.
Sukkerbrødet kan pakkes inn i plastfolie og fryses om du ikke ønsker å fylle det med en gang.

9. Pisk kremfløte stiv sammen med melis.


10. Skjær et lite snitt vertikalt på sukkerbrødet. Når kakebunnen fylles og lagene legges oppå hverandre vil snittet være til hjelp for å få en jevn kake.


11. Del sukkerbrødet i tre lag.

12. Legg et av lagene på et fat og dynk det med litt melk.


13. Smør på litt jordbærsyltetøy. Ha på krem og valnøtter. Smør kremen ut i et jevnt lag, legg på banan og et nytt sukkerbrødlag. Gjenta prosessen.
Varier gjerne fyllet med frukter og smaker du er glad i.


14. Smør tilslutt krem i et jevnt lag rundt hele kaken med en kakepalett. Ha godt med krem foran palettkniven når du gjør dette, så unngår du smuler fra kakebunnen i kremen.  


15. Ha litt pisket krem i en sprøytepose med en liten rund tip for å dekorere rundt kanten. Del jordbær i tynne skiver og bløtkaken er klar til å pyntes. Legg gjerne på noen stilker frisk mynte etter at du har pyntet ferdig kaken. 

POPULÆRT AKKURAT NÅ

 

Kommentarer

  Se alle kommentarer...

  For å skrive en kommentar må du være logget inn.