Her kan du administrere dine samtykker for bruk av cookies/ informasjonskapsler på matprat.no

Følgende cookies brukes på MatPrat

Her finner du teknisk beskrivelse av de ulike typene data vi samler og bruker.

Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Nakenkake

Nakenkake

Ingredienser

porsjoner
  • 5 stk. egg
  • 150 g sukker
  • 150 g hvetemel
  • 1 ts bakepulver
  • 6 dl kremfløte
  • 2 ss melis

Fyll og pynt:

  • ca. 1 dl melk eller juice til dynking
  • 8 ss jordbærsyltetøy
  • 50 g grovhakkede pistasjnøtter
  • 100 g friske jordbær
  • pynt med for eksempel 4 stk. jordbær , pasjonsfrukt, blåbær, bringebær, urter eller spiselige blomster og pistasjenøtter
Del

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (0)
Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

En naked cake, eller direkte oversatt - en nakenkake på norsk, ligner en bløtkake, men en forskjell er at sukkerbrødlagene ses igjennom et tynt lag krem rundt kanten på kaken. Er du glad i kremkaker, elsker du garantert denne også! 

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

porsjoner
  • 5 stk. egg
  • 150 g sukker
  • 150 g hvetemel
  • 1 ts bakepulver
  • 6 dl kremfløte
  • 2 ss melis

Fyll og pynt:

  • ca. 1 dl melk eller juice til dynking
  • 8 ss jordbærsyltetøy
  • 50 g grovhakkede pistasjnøtter
  • 100 g friske jordbær
  • pynt med for eksempel 4 stk. jordbær , pasjonsfrukt, blåbær, bringebær, urter eller spiselige blomster og pistasjenøtter

Slik gjør du

trinn du kan merke av
Sukkerbrød 3a_tips
Bruk romtempererte egg, de har en bedre piskeevne og gir en mer luftig eggedosis. Når er eggedosisen stiv nok? Skriv «Ole» med vispen, klarer du se hele navnet før eggedosisen flyter ut er den ferdig.
Sukkerbrød 3b
Sukkerbrød 3c
Sukkerbrød 3d
Sukkerbrød 4
Sukkerbrødet kan pakkes inn i plastfolie og fryses om du ikke ønsker å fylle det med en gang.
Merke sukkerbrød
Bløtkake
Bløtkake
Varier gjerne fyllet med frukter og smaker du er glad i.
Bløtkake

Vil du heller lage en tradisjonell bløtkake, så har vi en supergod oppskrift som vi trygt kan anbeale.

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    Kommentarfeltet er stengt i sommerferien! Vi åpner igjen 5. august. GOD SOMMER!

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.9981, server:MP-PRD-WEB11 18.07.2024 15:57:03