Ingredienser

12  porsjoner
  • 5 stk. egg
  • 150 g (1 3/4 dl) sukker
  • 150 g (2 1/2 dl) hvetemel
  • 1 ts bakepulver
Del

Sukkerbrød

(12)
Tid
40–60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Et sukkerbrød er kanskje kaken de aller fleste kjenner. Luftig og flott, kan spises som det er med litt melisglasur eller fylles og bli til en lekker bløtkake eller marsipankake.

Tid
40–60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

12  porsjoner
  • 5 stk. egg
  • 150 g (1 3/4 dl) sukker
  • 150 g (2 1/2 dl) hvetemel
  • 1 ts bakepulver

Slik gjør du


Du trenger: egg, sukker, hvetemel og bakepulver.
  1. Forvarm stekeovnen til 160 °C.


  1. Pisk egg og sukker til en luftig og stiv eggedosis, 6-8 minutter.

Bruk romtempererte egg, de har en bedre piskeevne og gir en mer luftig eggedosis. Når er eggedosisen stiv nok? Skriv «Ole» med vispen, klarer du se hele navnet før eggedosisen flyter ut er den ferdig.

  1. Sikt mel og bakepulver over eggedosisen.

  1. Vend melet forsiktig inn i eggedosisen med en slikkepott. Bruk myke bevegelser og bland til det ikke lenger er melklumper i røren. Husk også å se etter melklumper i bunnen av bollen.
  2. Ha bakepapir i bunnen av en springform på 24 cm i diameter. Smør formen med smør.


  1. Hell røren i formen i et sikk sakk mønster, og stryk lett frem og tilbake med slikkepotten slik at overflaten blir jevn.
  2. Sett formen på nederste rille i ovnen og stek i ca. 40 minutter, til sukkerbrødet har hevet seg godt, er gyllent og gjennomstekt.


  1. La sukkerbrødet stå i formen et par minutter før det hvelves over på rist. Legg over et rent kjøkkenhåndkle og avkjøl sukkerbrødet.
Sukkerbrødet kan pakkes inn i plastfolie og fryses om du ikke ønsker å fylle det med en gang.

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

    Se alle kommentarer...

    Kommentarfeltet er stengt 1. juli - 9. august. God sommer!

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant