Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Oreo iskake

Oreo iskake

Ingredienser

12  porsjoner

Bunn:

  • 250 g oreo-kjeks
  • 100 g smeltet smør

Iskake:

  • 4 stk. eggeplomme
  • 4 ss sukker
  • ca. 50 g knust oreo-kjeks
  • 4 dl kremfløte
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 335 kcal
Fett 26 g
Protein 3 g
Karbohydrater 21 g
Del

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (6)
Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Finnes det noe bedre enn Oreokake? Ja, Oreo iskake! Kaken har en sprø kjeksbunn og en deilig, kremete hjemmelaget iskrem. Server den gjerne med friske jordbær for litt ekstra sommerfølelse!

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

12  porsjoner

Bunn:

  • 250 g oreo-kjeks
  • 100 g smeltet smør

Iskake:

  • 4 stk. eggeplomme
  • 4 ss sukker
  • ca. 50 g knust oreo-kjeks
  • 4 dl kremfløte
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 335 kcal
Fett 26 g
Protein 3 g
Karbohydrater 21 g

Slik gjør du

  1.  Kle bunnen av en springform på 24 cm i diameter med bakepapir.
  2. Lag kjeksbunn. Kjør oreokjeks til fine smuler i en hurtigmikser. Tilsett smeltet smør og bland det godt sammen. Trykk kjeksblandingen jevnt utover bunnen av formen, og sett den kjølig.
  3. Rør sammen eggeplommer og sukker i en glass- eller stålbolle og sett bollen over varmt vann. Visp hele tiden til eggeblandingen begynner å bli varm og sukkeret har løst seg opp.
  4. Pisk blandingen videre i maskin eller for hånd til  den er kald og har blitt lys og tykk eggedosis.
  5. Knus kjeksen i mindre biter og vend den inn i eggedosisen. 
  6. Stivpisk kremfløten og vend den sammen med eggedosisen.
  7. Fyll isblandingen i kakeformen, dekk med plastfolie og frys i minst 4 timer.
  8. Sett iskaken i kjøleskapet ca. 20 minutter før den skal serveres.

Server gjerne iskaken med friske jordbær. 

 

Elsker du oreo? Vi har oppskrift på oreokake også!

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.11914, server:MP-PRD-WEB14 24.10.2024 02:11:45