Sukkerbrød i langpanne

Kategori
Kos
Vanskelighetsgrad
Middels
Tid
Over 60 min

Det er ikke vanskeligere å bake et stort enn et lite sukkerbrød. Med det kan du glede dobbelt så mange med hjemmelaget bløtkake! 

Ingredienser

18 Porsjoner
  • 10 stk. egg
  • 300 g (ca3.5dl) sukker
  • 300 g (ca 5dl) hvetemel
  • 2 ts bakepulver

Slik gjør du

      Forvarm stekeovnen til 160 °C.

  1. Smør en stor langpanne med litt smør og legg i bakepapir.
  2. Pisk egg og sukker til en luftig og stiv eggedosis, 6-8 minutter.
  3. Bruk romtempererte egg, de har en bedre piskeevne og gir en mer luftig eggedosis. Når er eggedosisen stiv nok? Skriv «Ole» med vispen, klarer du å lese hele navnet før eggedosisen flyter ut, er den stiv nok.
  4. Sikt mel og bakepulver over eggedosisen.
  5. Vend melet forsiktig inn i eggedosisen med en slikkepott. Bruk myke bevegelser og bland til det ikke lenger er melklumper i røren. Husk også å sjekke etter melklumper i bunnen av bollen.
  6. Hell røren i formen i et sikksakk-mønster, og stryk lett frem og tilbake med slikkepotten slik at overflaten blir jevn.
  7. Sett formen på nederste rille i ovnen og stek i ca. 45-50 minutter, til sukkerbrødet har hevet seg godt, er gyllent og gjennomstekt.
  8. La sukkerbrødet stå i formen et par minutter før du hvelver det over på en rist. Legg over et rent kjøkkenhåndkle og avkjøl helt.

POPULÆRT AKKURAT NÅ

 

Kommentarer

    Se alle kommentarer...

    Pga ferie er kommentarfeltet stengt i juli.