Rømmeiskake med solbær

Kategori
Kos
Vanskelighetsgrad
Middels
Tid
Over 60 min

Imponer med hjemmelaget iskake! Utgangspunktet er råkrem, rømme og et glass syltetøy. Resultatet er lekkert, vakkert og innmari godt.

Ingredienser

10
Porsjoner

Nøttebunn:

  • 212 dl mandler eller mandler
  • 212 dl melis
  • 4 stk eggehvite

Rømme-iskrem med solbær:

  • 8 stk eggeplomme
  • 6 ss sukker
  • 1 stk vaniljestang
  • 3 dl kremfløte
  • 3 dl seterrømme
  • 2 dl solbærsyltetøy

Slik gjør du

  1. Mal nøttene eller kjør dem i en matprosessor. Bland med melis. Stivpisk eggehvitene og bland dem forsiktig inn. Stek kaken i en smurt springform 22-24 cm ved 160 °C i ca. 30 minutter. Avkjøl.
  2. Pisk sammen egg og melis til eggedosis. Splitt vaniljestengene på langs og skrap ut vaniljekornene og bland inn i eggedosisen. Stivpisk kremfløten og vend inn i eggedosisen.
  3. Ta nøttebunnen ut av formen. Vask formen og legg nøttebunnen tilbake i formen.
  4. Rør sammen eggeplommer, sukker og vaniljestang i en glass- eller stålbolle og sett bollen over varmt vann. Visp hele tiden til eggeblandingen begynner å bli varm og sukkeret har løst seg opp.
  5. Pisk blandingen videre i maskin eller for hånd til den er kald og har blitt lys og tykk eggedosis.
  6. Stivpisk kremfløte og bland med rømme og eggedosis.
  7. Hell isblandingen forsiktig over nøttebunnen.
  8. Press solbærsyltetøy gjennom en fin sikt så du får en coulis. Legg klatter av coulisen på ismassen og bruk en gaffel eller liknende til å blande den inn i kremen til du får et fint marmorert mønster.
  9. Dekk formen med plastfolie og frys i minst 4 timer.
  10. Sett isparfaiten i kjøleskapet ca. 20 minutter før den skal serveres.
  11. Fjern formen rundt iskaken og la den gli over på et fat. Pynt med friske eller frosne bær.
Du kan bruke mange slags syltetøy for å få smak og marmoreffekt i isen. Du kan også bruke friske eller frosne bær som du moser gjennom en sikt. Smak til med melis eller sukker.
 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.