Her kan du administrere dine samtykker for bruk av cookies/ informasjonskapsler på matprat.no

Følgende cookies brukes på MatPrat

Her finner du teknisk beskrivelse av de ulike typene data vi samler og bruker.

Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Rømmeiskake med solbær

Rømmeiskake med solbær

Ingredienser

10  porsjoner

Nøttebunn:

  • 2,5 dl mandler eller mandler
  • 2,5 dl melis
  • 4 stk. eggehvite

Rømme-iskrem med solbær:

  • 8 stk. eggeplomme
  • 6 ss sukker
  • 1 stk. vaniljestang
  • 3 dl kremfløte
  • 3 dl seterrømme
  • 2 dl solbærsyltetøy
Del

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (2)
Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Imponer med hjemmelaget iskake! Utgangspunktet er råkrem, rømme og et glass syltetøy. Resultatet er lekkert, vakkert og innmari godt.

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

10  porsjoner

Nøttebunn:

  • 2,5 dl mandler eller mandler
  • 2,5 dl melis
  • 4 stk. eggehvite

Rømme-iskrem med solbær:

  • 8 stk. eggeplomme
  • 6 ss sukker
  • 1 stk. vaniljestang
  • 3 dl kremfløte
  • 3 dl seterrømme
  • 2 dl solbærsyltetøy

Slik gjør du

  1. Mal nøttene eller kjør dem i en matprosessor. Bland med melis. Stivpisk eggehvitene og bland dem forsiktig inn. Stek kaken i en smurt springform 22-24 cm ved 160 °C i ca. 30 minutter. Avkjøl.
  2. Ta nøttebunnen ut av formen. Vask formen og legg nøttebunnen tilbake i formen.
  3. Rør sammen eggeplommer, sukker og vaniljestang i en glass- eller stålbolle og sett bollen over varmt vann. Visp hele tiden til eggeblandingen begynner å bli varm og sukkeret har løst seg opp.
  4. Pisk blandingen videre i maskin eller for hånd til den er kald og har blitt lys og tykk eggedosis.
  5. Stivpisk kremfløte og bland med rømme og eggedosis.
  6. Hell isblandingen forsiktig over nøttebunnen.
  7. Press solbærsyltetøy gjennom en fin sikt så du får en coulis. Legg klatter av coulisen på ismassen og bruk en gaffel eller liknende til å blande den inn i kremen til du får et fint marmorert mønster.
  8. Dekk formen med plastfolie og frys i minst 4 timer.
  9. Sett isparfaiten i kjøleskapet ca. 20 minutter før den skal serveres.
  10. Fjern formen rundt iskaken og la den gli over på et fat. Pynt med friske eller frosne bær.
Du kan bruke mange slags syltetøy for å få smak og marmoreffekt i isen. Du kan også bruke friske eller frosne bær som du moser gjennom en sikt. Smak til med melis eller sukker.

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.8638, server:MP-PRD-WEB15 18.04.2024 03:59:54