Her kan du administrere dine samtykker for bruk av cookies/ informasjonskapsler på matprat.no

Her finner du tekniske beskrivelser av de forskjellige informasjonskapslene vi bruker.

Hei, jeg heter Mats og er en robot

Snakk med meg om mat i Messenger!

Åpne i Messenger
Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Ananassalsa

Tilbehør til grillmaten

Slå deg løs med mye og godt tilbehør til grillfesten med venner eller andre festlige anledninger. Sunt, godt og enkelt tilbehør kan du velge til hverdagene.

Tilbehør til grillmaten finnes i et utall av varianter. Noe kan lages ferdig på kjøkkenet, mens andre retter kan lages i sin helhet på grillen. Bruk gjerne stekeplaten på grillen, dersom du har det. På den kan du både steke sopp og grønnsaker, og du kan holde sausen varm.

Gode salater

Salat med asparges

En god salat med fargerike grønnsaker smaker alltid godt til grillmaten. Salat med asparges og tomatsalat er klassiske salater passer til det meste av grillmat. Grønn bønnesalat er en smakfull salat som du gjerne kan servere til grillet biffkjøtt.

Coleslaw er supergodt til spareribs og grillet kjøtt. Ulike typer salsa passer også godt til grillmaten. Prøv ananassalsa til krydret grillmat, eple- og rødbetsalsa til grillet kjøtt eller fisk og jordbær- og mangosalsa som er litt sterk og fantastisk sammen med grillet svinekjøtt.

Grillede grønnsaker

Auberginesalat

Mange grønnsaker er ypperlig for grilling og kan legges direkte på grillen eller i folie. Det kan være grillede maiskolber med limesmør eller grillet asparges med sitronolje. Har du plancha (stekeplate) kan du lage grillet paprikasalat med pinjekjerner og fetaost, auberginesalat eller steke potet- og sellerirösti på platen. Röstiene er supre til grillet biff, mens auberginesalat er et godt valg til lammekoteletter eller annet grillet lammekjøtt.

Tilbehør laget på kjøkkenet

Hjemmelaget pølse med godt tilbehør: Ovnsstekte potetbåter, aspargesbønner tempura, frisk salat med kokos og aïoli med rosépepper.

Av og til passer det best å lage ferdig en del tilbehør på kjøkkenet, og så bære serveringsklart tilbehør ut når grillmaten er klar. Hvis man ikke skal ha potetsalat, er det mange gode potetretter som kan lages i ovnen. Potet- og løkform, helstekte poteter med hvitløk og timian, ovnsstekte potetbåter eller bakte poteter smaker godt alt sammen!

Ulike potetsalater til grillmaten

Klassisk potetsalat med rømme og majones

Klassisk potetsalat med rømme og majones er trolig Norges mest populære potetsalat, men det finnes mange andre potetsalater du kan velge mellom også - for variasjonens skyld. Har du smakt potetsalat med stilkkapers, rødløk, og oliven, fransk potet- og purresalat eller potet- og aïolisalat med chorizo? Hvis ikke, bør du absolutt gi dem en sjanse. Dette er spennende og gode potetsalater.

Pølsetilbehør

Pølsebonanza med alt godt du kan tenke deg av pølsetilbehør.

Det er så mye mer enn bare ketchup og sennep som passer til pølser. Physalisrelish, syltet rødløk, fritert ingefær eller avokadomos oppgraderer pølsemåltidet. Prøv også snadderpølser i pølsebrød med spicy baconmarmelade og fennikelsalat eller pølsespyd med mais- og chilisalsa. Da får du en pølseopplevelse helt uten det vanlige. Bokstavelig talt!

Sunt tilbehør til grillmaten

Papayasalat

Det finnes mye sunt og godt tilbehør du kan servere til grillmaten, enten det er til hverdags eller en grillfest. Raske og gode salattips fra oss er tomatsalat, grillet squashsalat og asiatisk salat. De lager du på under 20 minutter.

Thaiinspirert papayasalat blir raskt en favoritt, og kan like gjerne serveres til grillet biff som til lyst kjøtt. Frisk kokossalat med peanøtter kan også settes fram som et sunt valg på grillfesten.

Sunt tilbehør kan gjerne tilberedes på grillen. Grillet avokado med mango og chili er nydelig til svin, kylling og kalkun. Grønnsaksmiks i folie og grillet squashsalat med pinjekjerner er annet fristende og sunt tilbehør du kan velge til grillmaten.

Siste tips blir to sunne potetsalater. Potetsalat med kesam og nypotetsalat med soltørkede tomater er gode potetsalater som passer godt til hverdags.

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.4584, server:MP-PRD-WEB14 22.03.2023 00:41:55