BBQ kyllingklubber

Kategori
Kos
Vanskelighetsgrad
Middels
Tid
Over 60 min

Marinerte kyllingklubber med koreanske smaker - grillet på grillen til de er saftige og møre. Spis dem som en snackrett, en del av tapasbordet eller server dem med ris, kimchi og friske grønnsaker. 

Ingredienser

  • 8 stk kyllingklubbe (nederste delen av kyllinglåret)
  • 3 ss soyasaus
  • 2 ss sesamolje
  • 1 ss flytende honning
  • 1 ss brunt sukker
  • 2 ts risvineddik
  • saft av 1 stk lime
  • 1 båt revet hvitløk
  • 1 ts revet frisk ingefær
  • 0,5 potte frisk koriander til servering
  • 1 stk grønn chili i skiver
  • 2 ts sesamfrø til pynt

Slik gjør du

  1. Bland sammen soyasaus, sesamolje, honning, sukker, riseddik, limesaft, revet hvitløk og revet ingefær i en liten skål. 
  2. Ha kyllingklubbene i en dobbel pose, og hell på marinaden. Vend litt rundt på posen slik at marinaden fordeler seg jevnt. 
  3. Knyt igjen posen og la klubbene marinere minst 30 minutter, gjerne lengre. 
  4. Ha klubbene med marinaden i en ildfast form eller aluminiumsform egnet for grill. 
  5. Sett formen på grillen og grill klubbene i 30-40 minutter. Vil du ha ekstra grillstriper på dem kan du brune dem litt direkte på grillen først, og deretter legge dem tilbake i formen med marinaden. Litt mer grisete, men gir mer grillsmak. 
  6. Snu dem ofte, slik at de ikke brenner seg i formen. Og bruk gjerne en pensel for å pensle over marinaden fra formen under grillingen. Dersom marinaden begynner å svi seg i formen, tilsett litt vann. 

Anrett kyllingklubbene på fat, drypp over kjøttsaften fra grillingen og pynt med koriander, grønn chili i skiver og sesamfrø. Server retten som en del av et tapasbord eller som en egen rett med kokt ris, friske grønnsaker og kimchi

 

Kommentarer

    Se alle kommentarer...

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.