Lagre

Ingredienser

  • 1 stk. løk
  • 2 båter hvitløk
  • 2 stk. rød chili
  • 2 ss olje
  • 2 ss soyasaus
  • 2 bokser hermetiske tomater
  • 0,5 dl eplecidereddik
  • 1 ss dijonsennep
  • 1 ss worchestershiresaus
  • 3 ss brunt sukker
  • 1,5 ss paprikapulver
  • 1 ts kajennepepper
  • 1 ts salt
  • 2 ts grovmalt pepper
Del

Amerikansk BBQ saus (The real thing)

(4)
Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

En «real american bbq-sauce» med masse smak. Lag gjerne en dobbel porsjon når du først er i gang. Oppbevar sausen i kjøleskap, så holder den seg hele sommeren. 

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels
Lagre

Ingredienser

  • 1 stk. løk
  • 2 båter hvitløk
  • 2 stk. rød chili
  • 2 ss olje
  • 2 ss soyasaus
  • 2 bokser hermetiske tomater
  • 0,5 dl eplecidereddik
  • 1 ss dijonsennep
  • 1 ss worchestershiresaus
  • 3 ss brunt sukker
  • 1,5 ss paprikapulver
  • 1 ts kajennepepper
  • 1 ts salt
  • 2 ts grovmalt pepper

Slik gjør du

  1. Rens og finhakk løk og chili. Fres løken i olje til den er blank og myk.
  2. Tilsett resten av ingrediensene og kok opp. Skru ned varmen og la sausen koke ca. 45 minutter til den er passe tykk. Rør av og til.
  3. Kjør sausen med stavmikser eller i foodprosessor til den får en jevn konsistens. Tilsett litt vann om sausen er for tykk.
  4. Ha sausen på rent, tørt og varmt glass eller flaske og skru på lokk. Avkjøl helt.

Oppbevar sausen i kjøleskapet. Den er holdbar i minst én måned.

Har du røkt paprikapulver, kan du bruke det istedenfor vanlig paprikapulver for å få en fin røyksmak på sausen. Sausen kan brukes både til å pensle kjøttet med under grilling, og som saus ved siden av maten.

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

    Se alle kommentarer...

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant