Amerikansk BBQ saus (The real thing)

Kategori
Gjester
Vanskelighetsgrad
Middels
Tid
Over 60 min

En «real american bbq-sauce» med masse smak. Lag gjerne en dobbel porsjon når du først er i gang. Oppbevar i kjøleskap, så holder den seg hele sommeren. 

Ingredienser

  • 1 stk løk
  • 2 båter hvitløk
  • 2 stk rød chili
  • 2 ss olje
  • 2 ss soyasaus
  • 2 boks hermetiske tomater
  • 12 dl eplecidereddik
  • 1 ss dijonsennep
  • 1 ss worchestershiresaus
  • 3 ss brunt sukker
  • 112 ss paprikapulver
  • 1 ts kajennepepper
  • 1 ts salt
  • 2 ts grovmalt pepper

Slik gjør du

  1. Rens og finhakk løk og chili. Fres løken i olje til den er blank og myk.
  2. Tilsett resten av ingrediensene og kok opp. Skru ned varmen og la sausen koke ca. 45 minutter til den er passe tykk. Rør av og til.
  3. Kjør sausen med stavmikser eller i foodprocessor til den får en jevn konsistens. Tilsett litt vann om sausen er for tykk.
  4. Ha sausen på rent, tørt og varmt glass eller flaske og skru på lokk. Avkjøl helt. Oppbevar kaldt i minst en måned.
Har du røkt paprikapulver, kan du bruke det istedenfor vanlig paprikapulver for å få en fin røyksmak på sausen. Sausen kan brukes både til å pensle kjøttet med under grilling, og som saus ved siden av maten.
 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.