Brokkolisalat med grillet rødløk

Kategori
Gjester
Vanskelighetsgrad
Middels
Tid
20–40 min

En krønsjy brokkolisalat passer utmerket til de fleste retter, spesielt nå til sommerens grilling. Her har vi grillet grønnsakene for å få en ekstra god smak på salaten. 

Ingredienser

  • 1 stk brokkoli
  • 1 stk blomkål
  • 1 stk rødløk
  • 12 dl rosiner
  • 12 dl pinjekjerner

Dressing:

  • 3 dl crème fraîche orginal, 35 %
  • 1 ss sukker
  • 3 ss hvitvinseddik
  • 14 ts salt
  • 14 ts kvernet pepper

Slik gjør du

  1. Fjern den nederste delen av stilken på brokkoli og skrell resten av stilken med en liten kniv. Skyll deretter grønnsakene og del dem i store biter.
  2. Skrell rødløken og del den i fire, grill grønnsakene på høy varme til de får en fin farge, de skal ikke være gjennomstekte.
  3. Kutt brokkoli og blomkål i små buketter, stilken deler du bare i mindre biter. Flak rødløken så skivene ikke henger sammen. Ha alt i en skål sammen med rosiner og pinjekjerner.
  4. Bland alle ingrediensene til dressingen og smak til med salt og pepper, hel dressingen over grønnsakene og bland godt sammen.
 

Kommentarer

    Se alle kommentarer...

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.