Asiatisk potetsalat

Kategori
Gjester
Vanskelighetsgrad
Enkel
Tid
20–40 min

Potetsalat er poppis! Her er en inspirert av det asiatiske kjøkkenet med smak av lime, chili, sesamolje, mynte og vårløk. En frisk og god potetsalat som passer godt til sommerens grillmat.

Ingredienser

  • 600 g kokt potet
  • 2 stk vårløk
  • 6 stk reddik
  • 1 stk grønn paprika
  • 1 stk grønn chili
  • 2 ss finhakket frisk mynte

Dressing:

  • 2 ss olivenolje
  • 1 ss sesamolje
  • 1 ss riseddik
  • 1 ss soyasaus
  • skall av 1 stk lime
  • 1 ss limesaft
  • 14 ts grovkvernet pepper

Slik gjør du

1. Kok potet, avkjøl dem og skjær dem i skiver. Ha skivene i en bolle.

Har du rester av potet fra gårsdagens middag kan du fint bruke disse i potetsalaten.

2. Finsnitt vårløk, skjær reddik i tynne skiver og paprika i strimler. Finhakk chili og mynte. Ha alt over i bollen sammen med potetene og bland det lett sammen.

3. Visp sammen olivenolje, sesamolje, riseddik og soyasaus i en liten slkål. Riv det grønne skallet av lime, og ha skall og limesaft i skålen. Smak til med grovkvernet pepper, og eventuelt litt sukker ved behov. 

4. Hell dressingen over og grønnsakene og vend det hele lett sammen. Pynt gjerne med sorte sesamfrø. Server salaten til et herlig grillmåltid eller som en rett på sommerens tapasbord. 

 

Kommentarer

    Se alle kommentarer...

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.