Ingredienser

Saltbakte småpoteter:

  • 16 stk. småpoteter
  • 2 dl grovt salt
  • 1 ss olje

Tilbehør:

  • 400 g aromasopp
  • 1 stk. løk
  • 0,5 ts salt
  • 0,25 ts pepper
  • 1 ss grovhakket frisk timian
  • 2 ss smør til steking
Del

Helstekt indrefilet av storfe

(17)
Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Indrefileten er det edleste og møreste kjøttet hos storfe, og lett å lage noe eksepsjonelt godt av. Indrefilet står jevnlig på menyen i de fleste bedre restauranter og passer også perfekt til hjemmemiddager med mange til bords.

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

Saltbakte småpoteter:

  • 16 stk. småpoteter
  • 2 dl grovt salt
  • 1 ss olje

Tilbehør:

  • 400 g aromasopp
  • 1 stk. løk
  • 0,5 ts salt
  • 0,25 ts pepper
  • 1 ss grovhakket frisk timian
  • 2 ss smør til steking

Slik gjør du

Visste du at: Reglene for bruk av antibiotika til norske dyr er veldig restriktive og som resultat har vi faktisk lavest antibiotika bruk i hele Europa. 

Helstekt indrefilet av storfe 2

Du trenger: indrefilet av storfe, salt, pepper, margarin, aromasopp, løk, timian, grønn asparges, potet, grovsalt og olje. 
Helstekt indrefilet av storfe 3a
  1. Renskjær fileten for hinner.
Helstekt indrefilet av storfe 3b
  1. Gni fileten godt inn med salt og pepper.
Helstekt indrefilet av storfe 3c
  1. Brun fileten godt på alle sider i en varm stekepanne med smør.
Helstekt indrefilet av storfe 3d
  1. Legg fileten i en ildfast form og stikk inn et steketermometer. Sett formen i stekeovnen på 125 °C. Fileten er lite stekt ved 55-60 °C, medium stekt ved 60-65 °C og gjennomstekt ved 70 °C. La gjerne fileten hvile i 15 minutter før du skjærer i den.
  2. Legg poteter på salt i en ildfast form. Pensle potetene med olje og sett dem i stekeovn sammen med kjøttet. Stek dem til de er møre.
Er potetene store, kan du skru opp temperaturen til 175 grader mens kjøttet hviler.
  1. Rens sopp og løk. Del dem i båter og stek båtene i en varm stekepanne med smør. Krydre med salt og pepper og dryss over finhakket timian før servering.
  2. Skrell asparges, og kok dem i lettsaltet vann i 3-4 minutter. Tiden avhenger av størrelsen på aspargesen.

Helstekt indrefilet av storfe 4

Skjær kjøttet i fine skiver og legg det på fat sammen med løk, sopp og asparges. Server poteter til.  

 

Til indrefilet av okse passer det også godt med en fyldig béarnaisesaus, en peppersaus eller en rødvinssaus.

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

    Se alle kommentarer...

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant