Helstekt filet av storfe

Kategori
Gjester
Vanskelighetsgrad
Middels
Tid
Over 60 min

Imponer med helstekt indrefilet av norsk storfe - noe av det beste kjøttet som finnes. Og slett ikke vanskelig å lykkes med. Vi serverer det enkelt, med små poteter og sesongens friske grønnsaker, for å la kjøttet spille førstefiolin. Vel bekomme!

Ingredienser

 • ca. 1,5 kg indrefilet av storfe
 • 1 ts salt
 • 1 ts pepper
 • 3 ss smør til steking

Slik gjør du

 1. La fileten ligge i romtemperatur minst 30 minutter, slik at den ikke er kjøleskapkald når den skal stekes. Da vil ikke temperaturen i stekepannen synke så mye, og du får fin stekeskorpe på kjøttet. 

Visste du at: Drøvtyggere på utmarksbeite tar i bruk arealer som ellers ikke ville kunne blitt nyttet til matproduksjon. Og i Norge så har vi store områder kun egnet til grasproduksjon.

 1. Krydre fileten med salt og pepper rett før steking.
 2. Varm en stor stekepanne og ha i smør og olje. Nå det slutter å bruse er det varmt nok til å legge i fileten. Om fileten er større enn panna, så brun den først på den tykkeste enden, og snu den deretter og brun den smaleste enden. 
 3. Varm ovnen til 125 °C. Legg fileten over i en ildfast form og stikk inn et steketermometer i den tykkeste delen av fileten. Sett formen midt i ovnen til fileten er stekt til den kjernetemperatur du ønsker. 
 4. La fileten hvile i ca. 15-20 minutter på benken før servering. Skjær den i ca 2 cm tykke skiver på tvers av fiberretningen i kjøttet. 

Kjernemperatur storfe filet:

Lite stekt: 55 °C, medium: 60 °C, medium pluss: 65 °C, gjennomstekt: 70 °C.

Vi serverer vår indrefilet med sesongens friske grønnsaker - neper, sukkererter og små løk stekt i ovn med litt limesaft, honning, olje, salt og pepper. Ved servering har vi drysset over hakket persille og finrevet limeskall. Små poteter som har fått en runde i stekepannen før serveing hører til. 

POPULÆRT AKKURAT NÅ

 

Kommentarer

  Se alle kommentarer...

  For å skrive en kommentar må du være logget inn.