Her kan du administrere dine samtykker for bruk av cookies/ informasjonskapsler på matprat.no

Følgende cookies brukes på MatPrat

Her finner du teknisk beskrivelse av de ulike typene data vi samler og bruker.

Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Roastbiff med bakt paprikasalat

Helstekt roastbiff med bakt paprika

Ingredienser

porsjoner
  • 800 g flatbiff av storfe eller mørbrad
  • 2 ts salt
  • 1 ts pepper
  • 2 ss margarin til steking
  • 2 stk. rød paprika i biter eller strimler
  • 2 stk. gul paprika i biter eller strimler
  • 2 båter hakkede hvitløk
  • 2 ss olivenolje
  • 200 g frisk spinat , godt skylt og tørket
  • 2 ss ristede solsikkekjerner
  • saften av 0,5 stk. sitron
  • 0,5 ts salt
  • 0,5 ts pepper
Del

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (0)
Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Du forbinder kanskje roastbiff med rause smørbrød, salater eller små, delikate snitter, men roastbiff kan like gjerne serveres varm i rause skiver med smakelig tilbehør.

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

porsjoner
  • 800 g flatbiff av storfe eller mørbrad
  • 2 ts salt
  • 1 ts pepper
  • 2 ss margarin til steking
  • 2 stk. rød paprika i biter eller strimler
  • 2 stk. gul paprika i biter eller strimler
  • 2 båter hakkede hvitløk
  • 2 ss olivenolje
  • 200 g frisk spinat , godt skylt og tørket
  • 2 ss ristede solsikkekjerner
  • saften av 0,5 stk. sitron
  • 0,5 ts salt
  • 0,5 ts pepper

Slik gjør du

  1. Gni kjøttet godt inn med salt og pepper. Surr gjerne med hyssing, da er det lettere å få pene skiver.
  2. Brun roastbiffen i margarin på god varme på alle sider. Stikk et steketermometer inn til midten av kjøttstykket. Stek roastbiffen midt i ovnen på 125 °C. Når steketermometeret viser 55 °C er snittflaten rød, ved 60-65 °C er den rosa.
  3. La kjøttet hvile i 20 minutter før det skjæres opp. Bruk en skarp kniv.
  4. Varm olivenoljen i en dyp stekepanne og fres paprikabiter og hvitløk i noen minutter, til de begynner å bli myke. Tilsett spinaten og fres videre til spinaten akkurat faller sammen. Smak til med sitronsaft, salt og pepper.

Legg paprikasalaten på et fat og dryss over ristede solsikkefrø. Plasser roastbiffen i skiver oppå før servering.

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    Kommentarfeltet er stengt i sommerferien! Vi åpner igjen 5. august. GOD SOMMER!

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.9981, server:MP-PRD-WEB15 23.07.2024 14:29:23