Råvareinformasjon
Ytrefileten er naturlig mør, noe som gir utrolig godt og saftig kjøtt. Den kan stekes med eller uten fettkappe, skjæres i skiver eller helstekes. Uansett hva du velger, kan du være sikker på en god spiseopplevelse. Godt marmorert ytrefilet egner seg også godt til tørrmodning.
Mengdeberegning:
150 – 180 gram per person.
Næringsinnhold per 100 g:
Kilokalorier/kilojoule: 118 kcal/497 kJ
Fett 3,1 %
Protein: 22,5 %
Karbohydrater: 0%
Oppbevaring/holdbarhet:
Om kjøttet oppbevares riktig, er holdbarheten minst 2 uker i kjøleskap. Mange synes kjøttet blir bedre om det får ligge en god stund lenger enn oppgitt holdbarhetsdato. Dette forutsetter riktig oppbevaring og emballasje. Så lenge kjøttet lukter godt og har en frisk farge, er det ingenting i veien for å spise det.
Hvor på dyret:
De to ytrefiletene sitter en på hver side langs ryggraden på storfeslaktet, fra hoften og oppover. Ytrefileten er jevnt tykk hele veien. En hel filet veier ofte 2,5 – 5.5 kg avhengig av størrelsen på slaktedyret. Den kan tilberedes som hel filet, eller skjæres opp i skiver som biff.