Ingredienser

4  porsjoner

Grønn te-marinade:

  • 1 pose grønn te
  • 2,5 dl vann
  • 1 ts sesamolje
  • 2 ts soyasaus
  • 2 ss riseddik
  • 1 ts ristede sesamfrø
  • 2 ts finhakket nori (grønne ark som brukes til maki)
  • 1 ts tabasco

Wasabidipp:

  • 1 beger kesam mager, 1 %
  • 2 ts wasabi
Del

Grønn te-marinert ytrefilet med wasabidipp

(0)
Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Vil du ha noe som er sunt og spennende på samme tid bør du absolutt prøve ytrefilet marinert i grønn te. Kesam med wasabi er en utrolig god match. Vi anbefaler retten som én av flere godbiter på tapasbordet.

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

4  porsjoner

Grønn te-marinade:

  • 1 pose grønn te
  • 2,5 dl vann
  • 1 ts sesamolje
  • 2 ts soyasaus
  • 2 ss riseddik
  • 1 ts ristede sesamfrø
  • 2 ts finhakket nori (grønne ark som brukes til maki)
  • 1 ts tabasco

Wasabidipp:

  • 1 beger kesam mager, 1 %
  • 2 ts wasabi

Slik gjør du

  1. Ha posen med grønn te i 2,5 dl varmt vann (ikke kokende). La det trekke i 5 minutter.
  2. Bland ferdigbryggt te med de øvrige ingrediensene til en marinade. La det bli kaldt.
  3. Del ytrefileten på langs i tre deler. Stek delene en i en stekpanne sammen med olje på høy varme. Vend biffene og slå ned til middels varme, slik at de blir jevnt stekt rundt hele, i 5-6 minuter. Biffene skal helst være røde i midten (kjernetemperatur på 65 grader).
  4. Legg de varme biffene i marinaden og la det marinere i kjølskapet i ca. 3 timer.
  5. Skjær opp biffene i tynne skiver.
  6. Bland kesam og wasabi godt sammen.

Server grønn te-marinert ytrefilet med wasabidipp.

 

Her er flere tips til tapasretter du kan servere.

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

    Se alle kommentarer...

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant