Suovas i pitabrød

Kategori
Familien
Vanskelighetsgrad
Enkel
Tid
20–40 min

Festivalmat fra nord! Suovas i pita, eller reinsdyrkebab, går raskt å tilberede og smaker utrolig godt. Mikset med deilig rømmedressing og sprø salat er dette skikkelig herlig snacks. 

Ingredienser

  • 500 g eller reinsdyrskav
  • 2 ss margarin

Rømmedressing:

  • 212 dl rørosrømme
  • 2 ts hvitløkspulver
  • 2 ts løkpulver
  • 1 ts salt
  • 12 ts kvernet pepper

Grønnsaker:

  • 12 stk agurk
  • 1 stk rødløk
  • skallet av 1 stk sitron
  • 1 ts salt
  • 12 ts kvernet pepper

  • 4 blader hjertesalat

Slik gjør du

  1. Legg pakken med suovas på benken til det er halvtint.
  2. Bland sammen alle ingrediensene og la dressing stå og trekke smak mens du lager ferdig retten
  3. Finhakk agurk og rødløk, og bland det sammen med revet sitronskall, salt og pepper. Skyll salatbladene.
  4. Varm en stekepanne og ha i litt margarin. Når skummet legger seg er det varmt nok til å steke kjøttet. Brun det i omganger, og ha deretter alt tilbake i stekepannen. Stek kjøttet til det er ordentlig stekt og sprøtt i kantene.
  5. Varm pitabrød som anvist på pakken, og fyll dem med grønnsaker, hjertesalat, stekt suovas og rømmedressing. 

Har du små kokker i huset? På MatStart kan barna enkelt lære å lage suovas i pitabrød.

 

Kommentarer

    Se alle kommentarer...

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.