Koreansk BBQ med kimchi

Kategori
Kos
Vanskelighetsgrad
Avansert
Tid
Over 60 min

Deilige koreanske smaker! Mør og sticky svinekjake servert med en kimchi- pannekake og syltede grønnsaker. En spicy og digg smårett som tar litt tid, men virkelig imponerer om du skal ha gjester.

Ingredienser

Marinert svinekjake:

  • 600 g svinekjake
  • ½ dl soyasaus , gjerne saltredusert
  • ½ dl østerssaus (oyster sauce)
  • 3 ss fiskesaus (asiatisk)
  • 1 dl vann
  • 2 ss sesamolje
  • 3 ss honning
  • 50 g brunt sukker
  • 3 båter hvitløk
  • 1 stk sjalottløk
  • 1 ss revet frisk ingefær
  • 1 ss sesamfrø
  • 2 ts chiliflakes

Syltede grønnsaker:

  • 2 stk gulrot
  • ¼ stk rettich
  • ½ stk agurk
  • 1 dl eddik, 7 %
  • 1 dl sukker
  • dl vann
  • ½ ts chiliflakes

Kimchi - pannekaker:

  • dl grovhakket kimchi
  • 1 stk vårløk
  • dl hvetemel
  • ca. 1 dl vann
  • 4 ss lake fra kimchi
  • ½ ts sukker
  • ½ ts salt

Slik gjør du

  1. Rør sammen soyasaus, østerssaus, fiskesaus, vann, sesamolje, honning og brunt sukker i en bolle, rør til sukkeret har løst seg litt opp.
  2. Finhakk hvitløk og sjalottløk, og ha det i bollen sammen med revet ingefær, sesamfrø og chiliflak.
  3. Renskjær eventuelt svinekjakene for hinner. Legg kjakene i marinaden over natten.
  4. Lag syltede grønnsaker. Kutt opp gulrot og rettish i tynne skiver. Del agurk i to, skrap ut det bløte midtstykket og skjær deretter agurken i tynne skiver.
  5. Kok opp en kjele med eddik, sukker, vann og chiliflak. Når sukkeret har løst seg opp tilsett gulrot og rettish og la det koke et par minutter. Trekk kjelen av platen og tilsett agurk, la grønnsakene trekke smak i laken i minst 2-3 timer.
  6. Ta svinekjakene ut av marinaden og tørk dem lett med litt kjøkkenpapir. Stek dem raskt på alle sider i en varm stekepanne med smør eller olje.
  7. Når kjakene har fått en fin stekeskorpe rundt det hele, legg dem i en liten langpanne eller ildfast form. Hell på marinaden og dekk formen med aluminiumsfolie. Sett formen i stekeovn på 160 °C i ca. 1 time.
  8. Ta av folien og stek kjakene videre i ca. 1 time til, eller til de er møre. Snu kjakene noen ganger underveis i stekingen.
  9. Kutt kimchi i mindre biter og bland det sammen med finsnittet vårløk, mel, lake fra kimchien, vann, sukker og salt til en røre.
  10. Stek tykke «kål» pannekaker i en varm stekepanne med olje, ca. 2 minutter på hver side.
  11. Løft svinekjakene ut av marinaden, og kok inn marinaden til den er tykk og sticky.
  12. Skjær svinekjakene i mindre biter og vend dem inn i marinaden sammen med finsnittet purre og finhakket koriander.

Anrett kimchipannekakene med sticky svinekjake og syltede grønnsaker. En spicy chilimajones smaker også godt til og vil du ha litt ekstra crunch kan du pynte retten med et dryss sprø svor. 

 

Kommentarer

    Se alle kommentarer...

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.