Koreansk BBQ med kimchi

Kategori
Kos
Vanskelighetsgrad
Avansert
Tid
Over 60 min

Deilige koreanske smaker! Mør og sticky svineknoke servert på kimchi- pannekake og med syltede grønnsaker. En spicy og digg smårett som tar litt tid, men virkelig imponerer om du skal ha gjester.

Ingredienser

  • 2 stk svineknoke
  • ½ dl soyasaus , gjerne saltredusert
  • ½ dl østerssaus (oyster sauce)
  • 3 ss fiskesaus (asiatisk)
  • 1 dl vann
  • 2 ss sesamolje
  • 3 ss honning
  • 50 g brunt sukker
  • 3 båter hvitløk
  • 1 stk sjalottløk
  • 1 ss revet frisk ingefær
  • 1 ss sesamfrø
  • 2 ts chiliflakes

Syltede grønnsaker:

  • 2 stk gulrot
  • ¼ stk rettich
  • ½ stk agurk
  • 1 dl riseddik
  • 1 dl sukker
  • dl vann
  • ½ ts chiliflakes

Kimchi - pannekaker:

  • dl grovhakket kimchi
  • 1 stk vårløk
  • dl hvetemel
  • ca. 1 dl vann
  • 4 ss lake fra kimchi
  • ½ ts sukker

Kimchimajones

  • 1 dl majones
  • 1 dl kimchi
  • 2 ss lake fra kimchi
  • 1 ss flytende honning

Til servering

  • 2 ss sprøstekt løk

Slik gjør du

  1. Rør sammen soyasaus, østerssaus, fiskesaus, vann, sesamolje, honning og brunt sukker i en bolle, rør til sukkeret har løst seg litt opp.
  2. Finhakk hvitløk og sjalottløk, og ha det i bollen sammen med revet ingefær, sesamfrø og chiliflak.
  3. Skjær vekk det meste av svor og fett på svineknokene. Legg knokene i en bolle eller kjele og hell over marinaden. Vend på kjøttet slik at det er godt dekket av marinade. Sett på lokk og sett kaldt i minst 8 timer, gjerne lenger.
  4. Lag syltede grønnsaker. Skjær rettish og gulrot  i tynne skiver med en skarp kniv, ostehøvel eller mandolin.
  5. Del agurken i to på langs, skrap ut det bløte midtstykket og skjær den i tynne skiver.
  6. Kok opp en kjele med eddik, sukker, vann og chiliflak. Legg i rettish- og gulrotskiver og  kok et par minutter. Trekk kjelen av platen og tilsett agurkskiver. Avkjøl og la grønnsakene trekke i laken i minst 2-3 timer.
  7. Ta svineknokene ut av marinaden og tørk dem lett med litt kjøkkenpapir. Stek dem raskt på alle sider i en varm stekepanne med smør eller olje.
  8. Legg knokene i en liten langpanne eller ildfast form. Hell over marinaden og dekk formen med aluminiumsfolie. Sett formen i stekeovn på 160 °C i 1 time.
  9. Ta av folien og stek knokene videre i 1- 1 1/2 time til, eller til kjøttet er så mørt at det slipper beinet. Snu på knokene noen ganger underveis i stekingen.
  10. Kutt kimchi i mindre biter og bland med finsnittet vårløk, mel, lake fra kimchien, vann, sukker og litt salt til en røre.
  11. Varm en stekepanne med olje og stek  tykke pannekaker, ca. 2 minutter på hver side.
  12. Løft svineknokene ut av marinaden. Ha marinaden i en liten kjele og kok den inn til den blir tykk og seig/sticky.
  13. Bruk hendene og del svinekjøttet i mindre biter etter fibrene. Vend kjøttet  inn i den innkokte marinaden.
  14. Ha majones i en skål, og bland inn finhakket kimchi, kimchilake og honning. Smak til med salt og pepper.

Anrett kimchipannekakene med sticky svineknoke, syltede grønnsaker og kimchimajones. Topp med litt sprøstekt løk. Vil du lage sprøstekt løk selv, finner du oppskriften her.

 

Kommentarer

    Se alle kommentarer...

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.